Blog No. 24:

VELKÝ VÝLET DO NEW YORKU - část V

ještě pořád sobota, stále 5. týden

Blížíme se k proslavenému Brooklynskému mostu.
Nedaleko od něj míjíme velmi zajímovou budovu, se kterou si architekti opravdu vyhráli. Trochu mi připomíná Tančící dům v Praze.

image

Blížíme se k Brooklynskému mostu. Nejprve se trochu lekáme, že je zavřený, ale zavřená je naštěstí jen jeho část. Projít přes něj lze. Jen podmínky na focení to trochu stěžuje, ale dco se dá dělat.

image

Zase na druhou stranu máme, vzhledem k pokročilejší denní době, krásně zbarvnené světlo :)

5-3

5-4

image

image

image

Přecházíme na druhou stranu a chvíli váháme, co dál. Rozhodně se jdeme na chvíli ohřát do nějaké restaurace, bistra. Petr chce jít fotit ještě Manhattan v noci, takže se nechceme příliš vzdalovat než se trochu více setmí.

image

image

Vracíme se tedy do vyhlédnutého parčíku po jedním z mostů. Je odtutd krásný výhled na svítící ostrov mrakodrapů. Alessandra zcela zjevně mrzne. Přesto si zula boty a chodí tu bosa. Že prý ji bolí nožičky... Stejně měla na nohách akorát balerínky, ty asi moc nehřejí. Raghúm ač taky vymrzlý, jí cpe svou bundu. Nechce. Osobně jsem na sebe navklíkla všechno zbylé oblečení při zastávce v bistru. Petr taky vytahuje ještě jednu bundu. Tu si Alessandra bere hned, bez přemlouvání.

Petr má jako jediný stativ, takže my ostaní se leda kocháme výhledem :) Snažím se místo stativu použít zábradlí, ale moc mi to nejde. Ačkoli vznikají i zajímavé obrazy :)

image

Je zhruba devět večer. Vzhledem k tomu, kolik jsme toho nachodili a kdy jsme vstávali, jsme utahaní jako psi. Raghú ale dostal jeho obvyklou druhou mízu a dožaduje se návštěvy klubu. Koukáme na něj jako na blázna. Snažíme se rozumně domluvit, ale vypadá to, že domluva je skoro nemožná. Raghú se chce vrátit zpět do centra. Chvíli to vypadá, že se trhne, ale protože je v tom sám, jde nakonec s námi.

image

Pro pár piv a brambůrky, posedět chvíli na zahrádce u hostelu a pak zapadnout do postele. Dle očekávání se u mě už začíná projevovat rýmička. To bude noc...