Venkovský styl bydlení – „domov plný pohody“

Venkovský … selský …  chalupářský  … country styl,  nebo  i provensálský  styl …. spojuje  spousta společných rysů.

 

Venkovský styl  bydlení působí uklidňujícím dojmem, odbourává stres a nevyvolává žádné napětí. Venkovský  styl má rád přírodu a řemeslnou tradici, vdechne interiéru tradiční a nadčasovou krásu.

              

V posledních letech je návrat k tradičním hodnotám skutečně trendy.  Míchá se v něm jednoduchost, opotřebovanost a barevnost půdních nálezů s čistotou a krásou přírody. Přírodou se inspirují  materiály, tvary, barvy,  linie i doplňky. Má mnohdy nádech rustikální i romantický.

                      

Typické prvky bydlení ve venkovském stylu:

Masívní stůl a židle nebo dřevěná lavice
Textilní doplňky,  které dodávají domáckou atmosféru – prostírání na stole,  podsedáky, závěsy, přehozy, polštářky, květinové motivy, proužky, káro … a také krajky, vyšívané dečky
Stoličky, „štokrlata“
Tkané koberečky, režné a  hrubé struktury na dřevěné podlaze
Záclony v oknech, ideálně vitrážové
Proutěné košíky a ratanové doplňky 
                       

Kovové a drátované doplňky
Svícny, svíčky
Sušené květiny a květinové dekorace
                            

Mísa s čerstvým ovocem na stole
Muškáty na parapetu v kameninových nádobách
Terakota a rustikální materiály (cihly, kámen, dřevo  …)                  
  

Vždycky mně oslovoval a přitahoval domov v tomto stylu. Tak nějak podvědomě pocitově  jsem svůj každý domov  ladila do venkovského stylu a obklopovala se jeho prvky.  Vyzařuje na mě z něj harmonie.  Až postupem času, zráním a sebepoznávacími  technikami  mně došlo že mým  flow pro mou romantickou duši  je vytváření  kouzelného domova s esencí  venkovského stylu.

A tak v tomto roce 2016 vznikla značka  HanaBo design (www.facebook.cz/hanabodesign)  pod kterou šiji doplňky a dekorace ve venkovském stylu – pro kouzelný domov .  Šité doplňky a dekorace  jsou funkční  i dekorační, kvalitně vypracované.  Kombinace materiálů, barevné ladění  a celkový design je mým know- how.  Aktuální prodejní nabídka je na  www.fler.cz/hanabo.

                           

                  

Dalšími mými tvůrčími počiny je navrhování  zahrad  v přírodním venkovském stylu.  Též  s oblibou aranžuji dekorace pro dům i zahradu. Vše s  respektem k přírodě,  s použitím  přírodních materiálů – květiny, proutí, listy, plody, šišky, traviny, dřevo, kůra …  Od roku 2007 se zahradami a rostlinami zabývá  moje firma Zahrady a flóra  (www.zahradyaflora.cz, www.facebook.cz/zahradyaflora ) aby  venkovní obývák -  zahrada byla odrazem naší duše a působila na nás harmonicky .

                      

V letošním roce jsme se konečně nastěhovali  do „našeho domova“ na venkově,  kde  postupně vzniká rodinná Dílnička na hrázi (www.fler.cz/dilnicka-na-hrazi) kde se prolíná naše vášeň k rukodělné tvorbě. S mým přispěním vznikají aranžované dekorace z přírodních materiálů, originální zahradní keramika (www.fler.cz/mahali) a také dřevomodelářské originální výrobky mého syna a jeho ženy.

                                

Pokud se i Vy rozhodnete pro venkovský styl,  budete mít „domov plný pohody“.                            

 Ráda vám budu průvodkyní  venkovským stylem .                                                              Hana Bořecká