Nedávno jsem tu na fleru pročítala živou a zajímavou debatu o tom, jak kdo vidí Vintage styl, a protože je to téma mému srdci blízké, řekla jsem si , že se přidám se svou troškou do mlýna. Samozřejmě půjde a Vintage patchwork.

Fascinují mě staré anglické a americké quilty. Jen tak pro inspiraci pár příkladů: Tak tenhle například ušila sama Jane Austenová, autorka Pýchy a předsudku:

 

 Ten další je také starý anglický quilt a fascinuje mě svou barevností. Vyjadřuje přesně to, jak si vintage představuji, hodně hodně barevný, ale tlumený a navíc  vše sjednocuje zlatý nádech, který látce dodal čas.

 

 

No a tady je klasická babiččina zahrádka, to uže je americká práce z roku cca 1840. Všimněte si vyšívaného letopočtu a monogramu tvůrkyně:

  

 

Tohle   všechno   mě strašně moc fascinuje a  už dlouho si sbírám látky na  velký přehoz  na  postel do mé ložnice  po  prababičce.  Ale  protože  to  bude  trvat  ještě dlouho, než  se mi  podaří sehnat  dost látek a protože jsem chtěla udělat radost své tetě a sobě taky,ušila jsem zatím jen jeden takový kryt na konvici v duchu Jane Austenové.  No a ten je tady. Udělala jsem si s ní velikou radost a doufám, že bude těšit i její příští majitelku.