Už skoro měsíc bydlím a chvílemi i studuji v Nottinghamu v Anglii. Historií tu dýchá všechno, od jeskyněmi protkané skály pod hradem a okolím, přes historické budovy, po opravdu vzrostlé buky, které by mohly vyprávět jistě i století staré události. Krom toho tu taky mají obchod s korálky a dalším příslušenstvím pro tvorbu šperků.


Že tyto dvě věci spolu nesouvisí? To možná jen zdánlivě ;) Dejte je dohromady a nechte chvíli kvasit v hlavě. A najednou máte v ruce dlouhý účet za korálky a před očima poměrně jasnou představu, co bude dál. Přímo z obchodu skoro utíkáte na autobusovou zastávku, snažíte se přesvědčit čísla na displeji mobilu, že deset minut přece nemůže být tak dlouhých, nastoupíte do autobusu a téměř šlapete na plyn, ač nemáte k dispozici žádný pedál. Doma hned vytahujete svůj úlovek, pouštíte příjemnou hudbu a ke slovu přicházejí dráty, kleště a korálky.


Po pár hodinách, když už se spolubydlící pomalu začinají bát, jste-li ještě naživu, si vítězoslavně jdete uvařit čaj a s pocitem dobře odvedené práce si zálibně prohlížíte své dílko. A najednou vám v hlavě vyskočí jediné slovo ? Vintage.


A je to tady. Jen se podívejte, jestli nejsem hrdá zcela zbytečně :)

 

 

Naušničky najdete u mě v obchůdku červené tady, zelené tady a modré tu.

 

Pěkný den.

Kerridaenn