Hezký den přeji všem♥,

protože mě moji zákazníci stále častěji oslovují ohledně rad na otázky jako:

 

Bude se dílo hodit do mé obýváku, pokud je v béžovo bílých barvách?

Jak byste zarámovali dílo?

Bude grafika pěkně vypadat v černém rámečku s bílou paspartou?

Mám zájem o dílo, jak ho sladím s mým interiérem?

 

rozhodla jsem se napsat tento článek a nabídnout Vám možnost tvorby vizualizace díl zdarma. Pokud byste měli zájem o mé díla a měli pochybnosti jak je umístit, zda se hodí do Vašeho obývacího pokoje, jako je zarámovat a pod. Určitě mě oslovte a ráda Vám poradím a vytvořím pro Vás vizualizaci interiéru s dílem.

 

Jako vystudovaná interiérová designérka Vám ráda poskytnu rady, tipy a tvorbu vizualizací zdarma.

 

Máte zájem o vizualizaci díla?

1. Pošlete mi fotografii interiéru

Pokud se Vám líbí mé umělecké dílo, máte pochybnosti a nevíte si představit, jak bude vypadat ve Vašem obýváku, pošlete mi fler poštou fotografii. Vyfoťte místnost, ve které chcete obraz umístit, případně místo umístění obrazu s okolním prostorem.

 

 

2. Vyberte si dílo, které se Vám líbí

Řekněme, že jako příklad máte zájem o dílo Motýl z divokých luk.

 

 

Dílo umístnim následně do fotografie, kterou jste mi zaslali. Vizualizaci vytvořím realisticky s různými variantami podle přání.


3. Vyberte si konečnou podobu díla - plátno na slepém rámu nebo rámovaný obraz
Obraz v podobě plátna na slepém rámu působí moderně a decentně.

 

 

Přemýšlíte, že dílo zarámujete do černého rámečku? Není problém. Vytvořím a navrhnu vizualizaci díla s rámováním - šedá pasparta s černým rámečkem. Černý rám pěkně zvýraznil dílo, čímž působí v interiéru výraznější.

 

 

Černo-bílá varianta se Vám líbí, ale chtěli byste obraz nějak barevně sladit s pohovkou? Rada poradím a barevně grafiku poupravím. Grafika dostala hnědý nádech, k čemuž doporučuji tmavohnědý rámeček s šedou paspartou. Rámeček dílo zvýrazňuje, celkový dojem je příjemný a obraz krásně ladí se zařízením místnosti.

 

 

4. Rozhodněte se, jaký dojem chcete obrazem dosáhnout

Při koupi obrazu si rozmyslete, jak má dílo působit ve Vašem interiéru. Chcete, aby byl dominantní? Nebo by měl spíše příjemně a decentně dotvářet interiér?

Jako další ukázku jsem si vybrala obrázek tohoto interiéru. Je moderní, čistý a jednoduchý. Hlavními barvami zde je hnědá (dřevo) a bílá. Doplňková barva tady je starorůžová. Je to dominantní doplňková barva, protože se zde nachází ve větší míře. Žlutá a fialová barva jsou zde spíše jako takové barevné malé akcenty, které oživují interiér.

 

 

Jako vhodné dílo z mé galerie bych vybrala dílo Rozkošné estetično. Dílo je s jemným fialovým nádechem a růžovými malými akcenty. Skvěle doplňuje pohovku s polštářem. Béžová a hnědé tóny krásně ladí se dřevem v interiéru.

 

 

Dílo zde působí dominantně díky své velikosti. Čím je obraz větší, tím je logicky více viditelný a dominantnejší. Obraz je na vizualizaci zobrazen jako plátno natažené na slepém rámu, bez okrasného rámečku. Dílo tak působí jemně, moderně a minimalisticky svým provedením.

 

 

Dílo působí jemně také v podobě finální úpravy - papírová podoba díla s bílou paspartou a světlým rámečkem.

 

 

Pokud chceme dosáhnout výraznější dojem díla, zvolila bych tmavohnědý rámeček, který také pěkně ladí s dřevem. Rámeček hezky zvýrazní dílo.

 

 

Nemáte fotografii interiéru? Nevadí:)

Pokud obraz bude tajný dárek pro známé nebo prostě fotografii interiéru nemáte, nevadí. Stačí, když mi udáte na jaké stěně bude dílo a v jakém rámečku si ho představujete.

Například máte zájem o dílo Zimní příroda.

 

 

Dílo bude umístěno na stěnu hnědé barvy a chcete dílo vhodně zarámovat? Doporučím šedou paspartu a černý rámeček, který zvýrazňuje ilustraci. Působí dominantnější.

 

 

Naopak dílo s bílým rámečkem působí jemněji a decentnější.

 

 

Tip na závěr

Líbí se Vám moje umělecké dílo, ale nehodí se Vám barevně do interiéru? Nezoufejte a pošlete mi foto. Spolu najdeme řešení. V interiéru nemusí být úplně všechno sladěné, ba naopak. Malé barevné akcenty prostor oživí.

Jako příklad uvádím moje dílo Měsíc-barevná verze. Dílo se do prostoru nepříliš barevně hodí. Jelikož se modrá v místnosti nenachází. Chcete-li aby bylo dílo dominantní, je to v pořádku. Dílo poutá svou barevnou odlišností pozornost.

 

 

Pokud však tuto modrou barvu následně vnesete do interiéru, obraz lépe "zapadne". Stačí malý akcent v podobě modrých polštářů, lampičky, dekorační vázy, koberečku a pod. A vše se hezky propojí:)

 

 

Nechte se také inspirovat mým dalším článkem: Umění v interiéru.

 

Doufám, že Vás moje rady zaujaly a budu se těšit na Vaše zaslané dotazy a fotografie :)

mějte se krásně ♥

Mgr. art. Jana Michalovičová

 

zdroj / obrázky:

http://trendesso.blogspot.sk/2014/11/fantasticky-elegantny-skandinavsky-byt.html
http://cdn.homedit.com/wp-content/uploads/2015/08/Scandinavian-style-mixed-with-feminine-touch.jpg
http://decordots.com/wp-content/uploads/2015/01/Scandinavian-living-room.jpg