Tak a slíbené info k Tříkrálové vůni

receptura

základ - kadidlo, myrha, hřebíček

srdce - myrta, levandule, santal

hlava - bergamot, kardamon

 

Legendu o třech králích známe všichni, 3 mudrci, mágové, hvězdopravci se přišli poklonit narozenému Ježíškovi, celý svět pak uznal, že se narodil král. Herodes se lekl, že přijde o vládu a dal povraždit všechna neviňátka.  Jozef s rodinou musel uprchnout dodnes neznámo kam. A tak dál.....

Tři Králové šli za hvězdou, šli opravdu z daleka, snad z Persie, byli znalí hvězdomluvy, dobře věděli kdože se to narodil. Vzácnému novorozenci nesli dary.

Zlato, Myrhu a Kadidlo, tři vzácné dary, zlato pro krále, kadidlo pro mystika. Myrhu pro léčitele.

Kadidlo jehož  vůně očisťuje, uklidňuje a nese naše přání k nebesům. Myrha, ta byla v starých dobách mnohem dražší než zlato. Myrha, prastará balzamovací  látka, léčivá a přinášející klid tělu i duši. V Egyptě hojně používaná jako obětní dar. 3 vzácné dary,dvě vůně.

Zítra máme  zatmění Slunce a světlo se nám na chvíli ztratí z dohledu.A hned po něm následuje Den Tří Králů. Já mám ráda ten příběh poutníků putujících za hvězdou zdaleka, buhví vlastně odkud, s nadějí že hvězda nelže a naleznou krále. Líbí se mi představa jak putují pouští a vzhlížejí ke hvězdám plní naděje.

Tři moudří vznešení a hrdí muži, kráčejí nocí a nesou vůně, ooo to se mi líbí...

A z té představy vznikla vůně K+M+B.

Vůně K+M+B je královská, hrdá, vznešená a  prastará s kouřovými prvky, je jako zimní obloha v noci, třpytí se na ni hvězdy, její poselství je jednoduché, putuj za svou hvězdou, neztrať ji z dohledu, rozdávej i přijímej dary života a rozsviť světlo v sobě.

Já jsem do ní již teď zamilovaná a jsem zvědavá co na ni řeknete. Neb v lednu s ni budem ve škole čichu pracovat.

Zatím tolik Rafa