Voňavá, čerstvě pražená, jemně mletá. Má mnoho chutí a mnoho podob. V arabském světě, odkud pochází, je její podávání znakem pohostinnosti. Než se její zrnka dostanou až k nám, prochází dlouhým procesem - od sušení, loupaní, přes leštění, třídění, až k poslední a nejdůležitější fázi - pražení.  V Čechách je známá od 17. století, kdy bylo její pití považováno za společenskou záležitost. V dnešní době je velmi oblíbená pro svou výraznou chuť a vůni a vyhledávaná jako prostředek povzbuzující mysl a působící proti únavě.

Tušíte správně, řeč je o kávě.

Patříte mezi milovníky kávy? Máte doma kvalitní mlýnek? French press? Moca konvičku? Vyznáte se ve druzích kávy? A věděli jste, že Čechy tolik oblíbený a často užívaný název "piccolo" vlastně neexistuje? Nebo se o přípravu kávy příliš nezajímáte, doma si vystačíte s tou instantní a v kavárně raději počkáte, co vám obsluha sama nabídne?

Ať už se řadíte do první či druhé skupiny, listopadová soutěž klubu Polární záře vám jistě kávou zavoní, možná vás trochu zahřeje, chuťové buňky navnadí a snad i oko potěší. 

Anketa se načítá ...