Zvu vás všechny k nové soutěži materiály a techniky, pro nové kolo jsem zvolila využití techniky horkého embossování, je to až k nevíře, ale hledala jsem v historii , co jsme ještě neměli a došlo mi že toto téma zatím nebylo nebo alespoň jsem o něm nenašla zmínku :-)

Dle jednohuchého návodu vytvořte prosím přání, kde je použitá technika horkého embossingu. Téma a zdobení je čistě na vás, stačí jen použít např. na nápis :-)Mrkáček

Tvořit a posílat své soutěžní i nesoutěžní příspěvky (o velikosti 500x500) mi můžete do mé pošty (hujerka.1) do neděle 10. září 2017.
Na vítěze čeká kreativní odměna v podobě materiálu k dalšímu tvoření.

 

Jednoduchý návod

Potřebujete pomaluschnoucí inkoust (bezvarvý nebo i barevný), embossovací prášek, horkovždušnou pistoli.

a jen tak pro zábavu, tady je foto, co používám já :-), je manželova na opalování :-), ale funguje :-)

 

Namočte razítko v embossovacím inkoustu a otiskněte na papír. Bezbarvý embossovací inkoust se lehce leskne na papíru.Posypte ihned motiv razítka embossovacím práškem. Zbytek prášku nasypte zpět do lahvičky. Lehce „cvrnkněte“ z druhé strany papíru, aby se přebytečný prášek odstranil. Prášek drží pouze na místě embossovacího inkoustu.

Pomocí horkovzdušné pistole zafixujte celý motiv. Při zahřívání vidíte, jak motiv razítka jakoby vystupuje, tzn. že je zafixovaný.

 

pár ukázek pro inspiraci