Jaké to je, když s člověkem, se kterým žijete, zároveň vedete společný byznys? Tuto otázku jsme si dneska samy položily a chceme si na ni zároveň i odpovědět. Společně. Na rovinu. Bez přetvářky.

 Jít či nejít, to je oč tu běží

Lockdown byl zatežkávací zkouškou asi pro všechny. Všechny páry spolu byly nuceny trávit podstatně více času, než na kolik byly doposud zvyklé. A ty, které to přečkaly, už zvládnou vše. Možná jste si všimli toho obřího babyboomu, který letos nastane. I to by se dalo považovat za vliv lockdownu. Nic jiného, než tvořit společně děti. se zkrátka dělat nedalo. Ale nyní už k samotnému byznysu, kterému se věnují partneři, kteří jsou zároveň partnery i v osobním životě. Pro některé z vás to je možná noční můra, pro některé splněný sen. V následujících řádcích se s vámi podělíme o plusy a mínusy společného byznysu. 

Proč do toho jít

Jste pár, který je spolu zvyklý trávit spoustu času a dokážete se vždy nějak dohodnout? Tak to jste ukázkovou dvojicí pracovních partnerů. Na co dalšího se můžete na společné cestě "byznysové" těšit? Sepsaly jsme několik bodů.

Hlavní výhody společného projektu

  • Byznys řešíte kdykoliv chcete. Ať už jste na společném výletě nebo na procházce kolem bloku, kdykoliv dostanete nápad, můžete ho okamžitě sdílet s vaším parťákem.
  • Jaké si to uděláte, takové to máte. Chce se vám pracovat? Vrhnete se do toho. Když ne, doufáte, že se chce alespoň vašemu partnerovi. A někdy se do toho dokopete společně.
  • Společný byznys je dalším pilířem vašeho vztahu. Je to váš společný zájem, vaše sdílená vášeň a něco, co vás spojuje a sbližuje.
  • Nejste na to sami. Ať se děje cokoliv, jste v tom společně

Proč je lepší dvakrát promýšlet než do toho jít po hlavě

Je jeden z vás nervák a dluhý neskutečný kliďas? Jste oba chaotičtí a neuspořádaní? Některé páry sice fungují v běžném životě, ale je možné že by je společný byznys mohl zničit jako životní partnery. Máte podezření, že mezi takové páry patříte? Pokud do toho i přesto půjdete, vytvořte si předem pravidla podle kterých nebude vaše práce zasahovat do vašeho osobního života a řiďte se jimi.

  • Jestliže je jeden z vás naprostý flegmouš, kterého nic nerozhází a druhý nervák, kterého rozhodí i sebemenší překážka, nejste asi správnými adepty na společný projekt. 
  • Vést společně byznys není ideální v případě, kdy jste oba dva neuspořádaní, protože tu nebude nikdo, kdo by za vás vytvořil systém.
  • Umíte se do krve pohádat kvůli neomytému hrnečku od kafe? Co když se něco nepovede a jeden z vás bude nést vinu? Dokážete takovou situaci vyřešit s klidem nebo se navzájeme zabijete?

 

      

Proč jsme do toho šly 

Sice spolu netvoříme pár roky a známe se poměrně krátce, ale tím, že pro nás bylo všechno ve vztahu doposud lehké a přirozené, rozhodly jsme se, že tohle dáme. Měly jsme pocit, že když spojíme naši společnou vášeň a přetvoříme ji v něco, co bude pro nás obě důležité, není důvod aby to nevyšlo. Jsme v tom společně a funguje to. Ale abyste neměli pocit, že nám všechno jen krásně vychází. Občas jsme měly chuť se na všechno vykašlat a odstěhovat se do slunnného přímořského státu. Za tyto momenty, kdy jsme měly pocit, že je všechno na jedno brdo a nic se nedaří, mohla fáze, když se během jednoho dne nepovedlo více květináčů a my si řekly, že to nemá cenu. Jenomže má. Ne vždycky se nám vede, ale to je vlastně dobře. Bez potu, dřiny a slz bychom si toho nevážily, což by byla škoda. 

 

A co vy? Jste pár, který se pohádá i kvůli naprosté prkotině nebo spolu dokážete bez problému fungovat za všech podmínek? Podělte se s námi o své zkušenosti a zážitky.

 

A+K