V rámci klubu wire-wrappingu jsme loni rozhodli uspořádat wire-wrappingovou soutěž (o tom, co technika wire-wrapping vlastně je, se můžete dozvědět v tomto článku) a protože první ročník máme zdárně za sebou, přinášíme ještě malé ohlédnutí za celým rokem. Všechny obrázky jsou rozklikávací.

 

0. kolo (prosinec 2010) - Hvězdářův sen

Soutěž byla v tomto případě jedinkrát dvoukolová - z prvního kola se do finále probojovaly serenity, Erendis, ellka, Jíťa Pfau-Polák a medvedice. Stupně vítězů ve finále opanovala serenity (42 bodů), o druhé a třetí místo se podělily Erendis ellka (38 bodů). V prvním kole hlasovalo celkem 67 lidí, ve finále  32 lidí. Soutěžilo celkem 15 výrobků.

  

 

1. kolo - Art deco

V prvním kole roku 2011 zvítězila opět serenity (102 bodů), druhé místo obsadila Eire (70 bodů) a třetí místo margotkab (51 bodů). Celkem hlasovalo 61 osob a zúčastnilo se 9 výrobků. Téma vybrala serenity jakožto vítězka předchozího kola.

  

 

2. kolo - Jarní haiku

Pro druhé kolo vybrala téma serenity jakožto vítězka předchozího kola. Zadáním bylo haiku básnířky Čijo-ni (1703-1775).

Zda v jarních nocích
sní květiny, jež pozdně
v jeseni kvetou?

Na první místě se tentokrát umístila Eire (109 bodů), na druhém místě krivkat (66 bodů) a na třetím
stehor (59 bodů). Hlasovalo celkem 79 osob a soutěžilo 16 výrobků.

 

 

3. kolo - Cesta po Indii

Pro třetí kolo vybrala téma Eire jakožto vítězka předchozího kola. V tomto kole si vítězství odnesla Eire (137 bodů), druhé místo získala margotkab (76 bodů) a třetí místo simulik86 (48 bodů). Hlasovalo celkem 58 osob a zúčastnilo se 11 výrobků.

  

 

4. kolo - Dračí odkaz

Toto téma vybrala Eire jakožto vítězka předchozího kola. První místo získala germia (91 bodů), druhé místo margotkab (55 bodů) a na třetí příčce se umístila šnek (48 bodů). Celkem hlasovalo 59 osob a soutěžilo 13 výrobků.

  

 

5. kolo - Stroj času

Téma bylo nápadem germii, vítězky předchozího kola. Na prvním místě skončila Eire (83 bodů), na druhém germia (67 bodů) a na třetím serenity (35 bodů). Celkem hlasovalo 41 osob a zúčastnilo se 9 výrobků.

  

 

6. kolo - Velká večerní

Téma pro toto kolo vybrala Eire. Na první příčce se umístila Nady (140 bodů), těsně za ní Eire (138 bodů) a třetí místo obsadila germia (65 bodů). Hlasovalo 103 osob (nejvíce za celou dobu soutěže) a zúčastnilo se celkem 19 výrobků (opět nejvíce - stejný počet padl i při posledním kole).

 

 

7. kolo - Přízemní mrazíky

Téma pro poslední kolo roku 2011 zvolila Nady, vítězka minulého kola. První příčku obsadila Eire (72 bodů), druhé místo Jíťa Pfau-Polák (41 bodů) a třetí místo serenity (36 bodů). Soutěžilo 19 výrobků a hlasovalo 48 osob.

  

 

 

Děkujeme všem zúčastněným a těšíme se, co přinese letošní ročník - jako první kolo nás čeká téma Z dob Jane Austenové. Můžete se těšit i na několik změn, tou nejpodstatnější je rozdělení soutěže na kategorii začátečníků a pokročilých, takže se nebojte přihlásit, přestože s touto technikou teprve začínáte. A pokud vás soutěž zaujala, zveme i do našeho wire-wrappingového klubu :-)