Dnešní článek pro vás napsala Lucka/DragonflyLZ. Její visačka je propracovaná do nejmenších detailů, koukněte sami...

Letos se nám zima bohužel ještě vůbec nestihla přihlásit. Píši úmyslně bohužel, protože zima je mým nejoblíbenějším ročním obdobím. Proto mě mrzí, že za oknem nevidím rampouchy, poletující sníh a ani mráz nekreslí na okna své ledové, třpytící se květy. A jelikož zima k nám zatím nepřišla, zkusme si ji my sami trošku přiblížit a navodit tu pravou zimní atmosféru.

Základem visačky je karton, jehož vrchní část jsem na několika místech otrhala tak, aby vynikl vnitřek kartonu. Následně jsem se již pustila do patinování modrou metalickou akrylovou barvou, která zároveň slouží jako podklad. Na ni jsem nanášela akrylovou barvu v odstínu perleti a bílou temperu, čímž jsem se snažila dosáhnout plastického efektu třpytící se bílé sněhové pokrývky. Kraje jsou pak ještě patinovány distress inkousty v odstínech Walnut Stain a Tea Dye. Nebojte se míchání různých barev - vznikají tím nádherné odstíny a efekty, chce to zkoušet a zkoušet. Po zaschnutí barev jsem základ visačky částečně přetřela lepidlem Glossy Accents, posypala třpytkami a nechala opět zaschnout.

Zatímco mi usychal kartonový podklad, pustila jsem se do výroby samotného obrázku zimní krajiny. Ten je embossovaný na čtvrtce Bazzill Basics. Před vlastním embossováním je dobré podklad přetřít k tomu určeným antistatickým sáčkem, rozdíl je opravdu znát. Následoval důležitý krok „výroby" Měsíce. Raznicí jsem vysekla kolečko, které posloužilo jako maska před tónováním obrázku. Poté se opět ke slovu přihlásily mé oblíbené distress inkousty, tentokrát v modrých odstínech – Faded Jeans, Weathered Wood a Stormy Sky. Vločky jsou embossované čirým práškem, dozdobeny kamínky a na celý obrázek jsem ještě nanesla třpytky.

Zbývá už jen dokončit – mezi kartonový podklad a obrázek nalepit krajku. Ta byla původně růžová, ale na požadovaný odstín jsem ji přebarvila distress inkoustem v odstínu Faded Jeans. Přes krajku jsem nalepila proužek ručně vytrhaného scrapbookového papíru, na který jsem se pokusila bílým embossovacím práškem ztvárnit ledové květy doplněné kamínky. Pak jsem přilepila obrázek zimní noční krajiny, visačku jsem dozdobila kytičkou vyrobenou z pauzovacího papíru a hřebíčkem připevnila výsek vločky posypaný glitry. Na závěr jsem přidala už jen průchodku s provázky a mašličkou.

Mým záměrem bylo vytvořit dokonalou iluzi přívětivé, zasněné, romantické zimní krajiny s nádechem starých časů, která při pohledu pohladí po duši. Sami můžete posoudit, nakolik se mi to podařilo.