Z časopisů znáte jistě horoskopy pro jednotlivá znamení, někdy tyto vlastnosti sedí, někdy si přečtete charakteristiku  vašeho znamení a řeknete si , že .je to asi blbost,  protože se poznáváte jen ve zlomku charakteristiky.

 

 

Pokud budete mít zájem mohu vytvořit i váš konkrétní horoskop jako šperk.

 

 

 

 

 

Je to tím, že ona charakteristika je vlastně jen charakteristikou Slunce . -  vašeho já  - které ukazuje , jak se hlavně vnímáte vy uvnitř.

     Mimo Slunce je zde 9 dalších planet, které ovlivňují vaše chování a jednání a velkou roli zde také hraje Ascendent.

     Váš Ascendent je v takovém znamení, které vycházelo nad obzor v okamžiku vašeho narození. Ukazuje , jakým způsobem zpracováváte další vlastnosti svého horoskopu,  jak se chováte navenek, jak vás vnímají druzí, je to vlastně taková maska, přes kterou vás druzí vidí. Také spolu s planetami v prvním domě, ovlivňuje váš vzhled. Proto i z toho důvodu se stejná znamení svých chováním a vyzařováním navenek mohou diametrálně lišit.

     Jistě jste se někdy setkali s člověkem který vypadá,  jako by mohl sebevědomí rozdávat,  je vám ale divné, proč se ho všechno dotkne, proč je citlivý.Může to být tím, že jeho ascendent /to jak jej vnímáte na první pohled/ je ve Lvu, zatímco uvnitř je to citlivý Rak. Nebo naopak: člověk, který vás na první pohled ničím nezaujal, se při bližším poznání může jevit jako velmi silná osobnost, jakou byste rozhodně nečekali.

     Charakteristiku jednotlivých znamení jistě znáte, informace jsou všude na netu, tak se zamyslete nad tím, jak dalece se u vás projevují i vlastnosti vašeho ascendentu.

     Zde máte tabulku, kde si můžete přibližně svůj ascendent vypočítat.

     Vyberte svoje znamení a podle data narození pak I. II. nebo III. dekádu (sloupeček). Na svislé straně najděte svůj čas narození a průsečík je Vaším ascendentem.

Pokud jste narozeni třeba 13:15 - musíte se podívat na oba časy 13:00 a 13:30. Pokud je to někde mezi znameními a nejste si jisti - můžete mi klidně napsat, zjistím to přesně. Ještě musím napsat, že letní čas je u nás od roku 1979.

     Tabulka platí pouze pro SEČ, u letního času je třeba od času odečíst jednu hodinu. Hodnoty v tabulce jsou spočítané pro střední Evropu.


Pozor - tabulka je pouze orientační. Přechody mezi znamení na Ascendentu nejsou spolehlivé.

 Mimo Slunce, ascendentu vaše jednání ovlivňují i další planety, hlavně planety osobní –

Merkur ukazuje způsob, jakým myslíte, mluvíte, jestli je vaše myšlení spíše logické. 

Cítění a citovost, to jak jste vnímali svoji matku, ´nebo jak se jako matka chováte, ukazuje v horoskopu Luna.

Venuše -  ukazuje vaši schopnost milovat, lásku , vlastnictví, soulad, lenost, sebeobdiv, potěšení z jídla.

Mars je planetou aktivity, bojovnosti, ukazuje nadšení, výkon.

Jupiter je symbolem naplnění, expanze, bohatství, optimismu, štěstí, zralosti.

Saturn – ukazuje, jak jsme na tom se zodpovědností, řádem, zákonem, přísností, ukazuje i blokády.

Uran - originalita, svoboda, intuice, objev, kamarádství, reforma, revoluce, nespolehlivost.

Neptun - vnímavost, citlivost, fantazie, otevření a překročení hranic, meditace, iluze, omámení, klam.

Pluto - proměna, přetvoření, regenerace, moc, sexualita, kontrola, násilí, bezohlednost.

      Všechny tyto planety jsou v našem horoskopu důležité – to,  v kterém znamení jsou, v které oblasti leží, jaké uzavírají aspekty |/spojení/ s dalšími planetami – to vše se musí zkombinovat a vložit do celkové charakteristiky celého horoskopu.

     Snažila jsem se vám tyhle záležitosti podat trochu zjednodušeným způsobem, pokud vás tyto věci zajímají, mohu napsat pokračování. Mohu vám popsat co představují jednotlivé planety, na jaké oblasti se dělí horoskop, mohu něco napsat o numerologii – záleží na tom, jaké budou vaše ohlasy.

 

Zdravím Dag

 

Pokud vás tato témata zajímají, můžete si přečíst i starší blog

 

 

 

,

 

o jantrách zde