Rozhodli jsme se, že nevyužitý kus zahrady za domem osídlíme užitečnými společníky, slepicemi. Jelikož drátenice s kameníkem nikdy nebudou tak úplně "ve vatě", vymysleli jsem si nízkonákladové řešení. Říkám vymysleli, ale práce je to převážně mého muže.

 

image

 

Kurník je vyrobený z toho, co dům dal. Je v něm zabudovaná stará postel, staré dveře, nějaké bedýnky na zeleninu...,  ale prozatím je dostačující. Je dvojplášťový. A jestli nám slepice neodnosí liška nebo dravci, kteří tu nad nimi vesele krouží, dočkají se v zimě i zateplení. Zcela jistě opět nějakého přírodního.

 

image

 

Skoro mě mrzí, že se jako člen Fler týmu nemůžu zapojit do recy soutěže, která momentálně probíhá. Stačilo by pár tahů Balakrylem!!!

Plot okolo výběhu jsme vyřešili tak, že jsme vykáceli všudypřítomné vrby, které nám rostou podél potoka na zahradě. A jelikož byl ten nejlepší čas, všechny čerstvé vrbové plaňky se nám ujaly a mají se k světu. Pokud byste chtěli něco podobného zkusit taky, vězte, že ta nejlepší doba na sázení vrb je v březnu-dubnu, podle teploty, ještě před vyrašením listů.

Zhruba po měsíci plot vypadá takto:

image

 

Líbí se nám, že je ekologický, levný, živý.  Že nahoře postupně zaroste a vytvoří slepicím zelenou střechu, což jim poskytne příjemný polostín a taky je to skryje před očima dravců. Líbí se nám, že krásně zapadne do té naší džungle.

Ještě dodávám, že celá ta sranda stála, kromě práce, 27,-Kč za dva panty k brance. Ty jsme doma jaksi nevyštrachali:)

Ať žijí domácí vajíčka! A krásné jarní dny všem!