Návod na výrobu knoflíkové brože najdete ve druhém čísle časopisu Creative ŠPERK ročníku 2014. Časopis obsahuje 20 návodů krok za krokem na výrobu originálních šperků a doplňků ve vaší domácí dílně, rozhovory s českými tvůrci a galerii autorských šperků. Časopis vychází 4x ročně a stojí 75 Kč.

image image image image

Materiál a pomůcky: knoflíky zlaté barvy, mechová guma, černá plsť, jehla a nit, brožový můstek, řetízek zlaté barvy, tavná pistole, kleště

Postup:

Z mechové gumy vystřihneme oválný tvar. Do rohů přišijeme černou nití dva výrazné větší knoflíky. Zbytek prostoru pokryjeme různými tvary knoflíků. Pečlivě přišíváme jeden lehce přes druhý. Každý knoflík pevně 2x přišijeme. Pod velké knoflíky na okrajích můžeme ty menší ploché mírně zasunout. Do zbývajících malých mezírek přišijeme bílé perličky. Vyplníme tak veškerý vykukující černý podklad. Ze zadní strany přilepíme tavnou pistolí několik řad řetízku zlaté barvy, které budou viset pod broží. Ze zadní strany přilepíme na brož kousek černé plsti ve tvaru podkladu. Nakonec přilepíme brožový můstek.

Tip

K broži si můžete vyrobit také ladící náušnice, a to tak, že vyberete dva knoflíky větší velikosti a nalepíte je tavnou pistolí na náušnicový komponent, tzv. klips.

image

image

image

image

image

image

image

image

image