V klubu Pro radost soutěžíme každý měsíc s danou barvou.  Na prosinec byla soutěžní barvou zlatá a stříbrná.

                                                                                ZLATÁ A STŘÍBRNÁ

Zlatá :

Je sice kovem a nikoli barvou, ale v rámci symboliky barev v křesťanské kultuře (ale i v buddhistické anebo aztécké a incké kultuře) hraje velký význam.

Zlato dává dojem záření a světla. V symbolice barev má velký význam hlavně v křesťanství, ale i v buddhismu a indické kultuře. Například Inkové mají zlatou přiřazenou k nejvyššímu božstvu. V Egyptě představuje Slunce a zdroj života. Pro řeky je to symbol nesmrtelnosti.

Zlaté se připisují nadpozemské hodnoty. To co je svaté se většinou objevuje ve zlaté záři. Zlatá barva odkazuje k jakémusi k centru života, středu, slunci, ústřednímu a nejvyššímu bodu hierarchie, kolem nějž se architektonicky tvoří veškerá realita.

V astrologické symbolice odpovídá zlaté barvě Slunce. A také znamení Lva jakožto životodárná, vyživující, pozitivní, aktivní, kreativní, mužská síla, představovaná na rovině těla srdcem, archetypálním centrem lidského těla a duše.

Dává pocit hojnosti, lesku a bohatství. Je barvou správného středu, šlechetnosti, velkorysosti a nejvyšších hodnot. Pomáhá nám změnit poznání v pochopení, na cestě k univerzální moudrosti ale taky při dosahování světských cílů, bohatství a uznání.

Stříbrná :

Stříbrná barva symbolizuje hojnost, romantiku, naději ale také smutek. Tato barva je často oblíbená ve směsi s jinými barvami. Avšak lidé, kteří si oblíbili stříbrnou, jsou plni velkých ideálů, ale většinou jsou nepraktičtí při jejich uskutečňování. Tito lidé často ztrácejí motivaci a stávají se z nich spíše snílci než lidé činu. Získají-li ale motivaci a naleznou přitom myšlenku, která jim za to stojí, mohou dosáhnout značného pokroku. Stříbrná rovněž pomáhá odhalit a uplatnit tvůrčí představivost a vrozenou intuici.

Drahokamy a krystaly:
Měsíční kameny, hematit, sněhový křišťál, perly.

Prohlédněte si soutěžní výrobky, posuďte, jak se nám povedly, jak splnily dané zadání a rozdělte jim své hlasy.

                                                                             Hlasovat můžete do 9.1.2022

Anketa se načítá ...

Jako nesoutěžní :

lendule53»Prostírání Zlatá vánoční hvězda

image

 

 

<h4> </h4>