Je to přesně rok, co jsem psala tento blog..viz

Na základě mého posledního blogu týkající se toho, že moje nabídka šperků je příliš rozsáhlá, pokud se týče různých materiálů - rozhodla jsem se jednak výrazně zlevnit mé tiffany šperky a také prodat, alespoň částečně velkou sbírku skla.

.....................................................................................................................................................................

Takže přesně před rokem jsem rozprodala zbytky šperků vytvořených technikou  tiffany a částečně i sklo.

Celý rok jsem vytvářela šperky jinými technikami, tepané, drátované jak z černého, tak i postříbřeného drátu.

Tiffany technika zatím odpočívala a dozrávala, aby byla přetvořena jiným způsobem a jiným typem šperků.

Přesně po roce  jsem zase dostala chuť něco touto metodou vyrábět.

Co mě na tiffany technice dříve trochu vadilo bylo to, že na kurzu jsme se učili, že tam velmi záleží na preciznosti, aby vše bylo pěkně zalícováno, aby lemy skla byly na každé straně přesně stejné, nikde nic nevybočovalo...a to je přesně to, co nedokážu, na co nemám absolutně onen druh trpělivosti.

Proto nedokážu vyrábět přesné vzory z korálků, složité náhrdelníky/což velmi obdivuji u některých mých kolegyň/ kde jakákoliv nepřesnost naruší celý šperk.

Z toho důvodu se většina mých drátovaných a jiných  šperků, také pletených svetrů   vyznačuje volným polem působnosti - freeform. 

Ale zjistila jsem, že ani v tiffany není nutné se držet přesnosti, ba naopak...takže i můj nový typ šperků je

v jiném provedení, není již tak svázán metodou,  také není již v klasickém  skle, ale je vytvářen s různými typy minerálů a polodrahokamů.

Je  také ze spékaného skla, kterého je zde na Fleru mnoho, v úžasných barvách a strukturách .....takže již tímto krásným sklem je polovina úspěchu zaručena :o))

 některé z nových šperků.....

 

sklo soupravy a náhrdelníky

 

sklo a měď

 

minerály

 

Protože jsem maximalista, nedokážu udělat jeden, dva šperky, ale vždy se s obrovským nadšením vrhnu na celou kolekci.

Některé ze šperků jsou již prodané, některé naleznete v mém obchůdku zde