V sobotu 17.9.2011 proběhl v jihlavském Domě dětí a mládeže 1. fler sraz na Vysočině. Akci organizovala (a tímto jí mnohokráte děkujeme) Machichi. Sobotní fler den začal v 10:00. Do 13:00 byl rezervován pouze pro fleráky. Od 13:00 do 16:00  pro veřejnost. Akce proběhla pod záštitou Fleru.

Na místo jsem přijela něco málo po desáté. Na dvěřích mě uvítal letáček a za dvěřmi Maimouna Usmívající se Její dřevěné království zabralo přízemí. Stojánky na šperky jsou nádherné a velmi kvalitně zpracované. Maimouna měla pro zájemce nachystanou k vyzkoušení techniku iris folding nebo tea bag folding. Dle názvu pro mě věc tajemná. Jedná se o výrobky zhotovené z čajových sáčků. 

     

V první patře měly své stolky Endy, Sladké nápady, atelier 27, Emada a Michel. Atelier 27 vyrábí kouzelné vinuté perle. Možnost vidět z kusu skla (navíc je to tyčka) vznikat něco tak uchvatného a navíc vícebarevného nedej bože ozdobeného, je k nezaplacení. Stejně furt nechápu, jak se to vlastně vzniká Rozpačitý Zájemci si tuto techniku mohli vyzkoušet a vlastní vinutku si odnést. Na mě se bohužel nedostalo - snad někdy přiště.

         

Ve druhém patře se usídlily Machichi, Mišudka, Rabako, Mufinka, Holčička, Lenika a moje maličkost. Mufinka měla připravený mini kurz drátování (pozor - ne drátkování - tuto techniku uplatníte pouze na parketách). Hotovým výrobkem měla být korpetinová náušnice z nerez drátku. Mufinka během chvilky předvedla "jak se to dělá". Vypadalo to jednoduše. Mně se povedlo zhotovit cosi, co při obrovské dávce představivosti připomínalo ufouna. Proto jsem byla vděčná, že Mufinka měla připravené osnovy, které už jsem jen "vypletla". Usmívající se

  

 

Účast potencionálních zákazníků nebyla velká. Na druhou stranu ten, kdo příšel, nelitoval. Mohl vidět různé techniky a spoustu krásných výrobků, mohl vidět nás osobně a neposlední řadě se dověděl, že existuje Fler.

Za sebe mohu říct, že ač jsou fotky výrobků sebepovedenější,  skutečnost je lepší. Takže pokud Vás mrzí, že jste se fler srazu nezůčastnili, doufám, že příště to napravíte. Bylo opravdu co obdivovat, čím se kochat a v neposlední řadě litovat, že peněženka nebyla bezedná, nebo že nevlastníte oslíčka, co za sebou trousí zlaťáky.

Srazu se zůčastnili tito prodejci:

  machichi - šité šperky, výrobky z fima

    


mišudka - pletené doplňky (ponožky, čepice, návleky,...)


rabako - přáníčka (dětská, svatební, narozeninová, vánoční, promoční), fotoalba ruční výroby, leporela

    


Mufinka - bižuterie, papírová přání a dekorace

    


holčička - bižuterie

    


Endy - bižuterie


Sladké nápady - bižuterie, módní doplňky, přáníčka, nádherná alba scrapbook

    


Maimouna - dřevěné dekorační předměty, stojánky, stoličky...


atelier27 - vinutky a šperky z nich 


Emada - bižuterie

    


Michell - bižuterie

    


joad - bižuterie, šité šperky

    


lenika - bižuterie, výrobky z fima