FLER PRODEJCI POD LUPOU

---------------------------------------------------------------------------

Fler prodejci pod lupou“ je klub, který byl založen v listopadu 2009, aby Vám mohl týden co týden přinášet rozhovory s úspěšnými i méně úspěšnými prodávajícími. Cílem této aktivity není konkurovat rozhovorům, které znáte z titulní strany Fleru, ale umožnit Vám lépe poznat třeba i ty, kteří se na přední stranu nemají šanci dostat. V rozhovorech se můžete dozvědět zajímavé odpovědi na otázky týkající se jejich tvorby i běžného života.

Chcete-li vědět více o prodávajících, které můžete na Fler.cz potkat, čtěte dále. Pokud máte zájem o vlastní rozhovor nebo chcete mít přehled o již proběhlých rozhovorech, staňte se členy klubu. Kompletní seznam starších rozhovorů a aktuální informace naleznete také zde.

Všechny prodávající zpovídá Elisa.Day a tímto děkuje za jejich čas, ochotu a spolupráci.

---------------------------------------------------------------------------

Dnes se Vám představuje Lada Věntusová alias laduse

Motto: Změna je život.

Kdo jsi, kde jsi a co děláš?

Miluji krásná místa, hory, moře, slunce a vítr. Miluji tichá místa, les, řeky, stromy… Miluji doteky, vůně. Miluji barvy. Prostě jsem romantik Usmívající se. Mám ráda originalitu a jedinečnost, svobodu. V současnosti jsem výtvarnice na volné noze, resp. na volné noze fleru. Tomuto „povolání“ se věnuji celkem krátce, i když mám školu s uměleckým zaměřením.

Momentálně bydlím v Krnově na severní Moravě, v historickém domě na náměstí, který koupila před léty moje mamka, kde taky podniká… Ale změna je život, takže kdo ví, co ještě přijde… Žiju se svými třemi dětmi, bez manžela, jsem rozvedená. Hned vedle bydlí moje sestra s rodinou, která mi částečně dohlíží především na topování, tímto jí veřejně a přede všemi děkuji :o). A jak žiju? Učím se žít tak, jak chci. Dělat to co chci. Není to úplně jednoduché, jak by to mohlo vypadat, ale není to zdaleka jen otázkou peněz. Je to o omezeních, která si v životě vytváříme. Tak hledám, hledám cesty, jak tato omezení omezit :o) nebo úplně zrušit, hledám nové možnosti. Vlastně, hledám sama sebe….

Maluji hedvábné šály a šiju. Fler se stal podstatnou součástí mého života. Vlastně mě Fler, resp. prodej na Fleru začal živit, ale tím jsem (doufám) neskončila.

Jak jsi se dostala k tvoření?

Nemám pocit, že bych se ke tvoření nějak dostávala. Ono tu se mnou nějak pořád bylo, je a bude. Kreslím od malička. Za „dob panenek“ jsem vymýšlela, „šila“ a pletla oblečky, milovala a schovávala kdejaký hadřík nebo papírek či sešit (to mi bohužel zůstalo Usmívající se).

Jak vzpomínáš na své začátky na Fler.cz?

Nic moc. O Fleru mi řekla kamarádka, ale moc jsem se tomu ze začátku nevěnovala, netušila jsem možnosti a navíc jsem v té době měla zlomenou pravou ruku, takže stejně jsem nemohla nic dělat…ani si ukrojit chleba! Takže pár měsíců se nic nedělo.

Čeho bys na Fleru chtěla dosáhnout?

Prezentovat výrobky, které mají osobní kouzlo a jedinečnost. Umožnit ženám zažít pocit jedinečnosti a osobitosti. Taky větší prodejnosti mých výrobků Usmívající se. Tímto bych zároveň chtěla poděkovat všem svým stálým i všem ostatním klientkám a klilentům.

Jak vznikla Tvá přezdívka a co znamená?

Nevěděla jsem, že tato přezdívka bude v budoucnu tak důležitá, takže jsem prostě něco napsala a hotovo. Jinak je to odvozenina mého křestního jména Lada. A co znamená jméno Lada? Byla to slovanská Bohyně, Bohyně lásky, krásy, plodnosti, plnosti života… :o)

Co Ti na Fleru dělá největší problémy?

…snad jedině se od něj odtrhnout…Usmívající se

Co na Fleru postrádáš? Co bys ráda změnila?

Fler je poměrně hodně zdařilý, skvěle jednoduchý, přehledný, pěkná grafika…hodně se mi líbí. Co mi trochu vadí – při výběru zboží do Cat show nebo Fler show, že musím procházet všechny položky, špatně se v tom orientuju, musím uvažovat, jak se to zboží, které tam chci vložit, jmenuje, to je trochu nepřehledné. Ale jinak celkově JEDNA HVĚZDA tvůrcům! Anebo klidně TŘI HVĚZDY!

Chystáš ve svém obchůdku nějaké změny?

Celý život je jedna velká změna…určitě ano, jsem člověk, který potřebuje občas (no, podle reakcí okolí je to dost často) něco změnit …pořád něco měním…takže určitě ano. Chystám i nějakou tu novinku v produktech.

Kde všude tvoříš? Jak vypadá Tvůj tvůrčí (ne)pořádek?

Hmm, nejvíc zatím doma v bytě, v celém bytě, ano často i v dětském pokoji Usmívající se(samozřejmě pouze když jsou děti ve škole, jinak by to neprošlo). Ale, blýská se na lepší časy, zanedlouho se přestěhuju do svého vlastního prvního ateliéru…na půdu… A tvůrčí ne-pořádek je nezbytný, i když barvy mám pořád na jednom místě a pouze je přesouvám na pracovní místo, když zrovna maluju. A musím mít čistý stůl. A hodně světla a prostoru kolem sebe…Usmívající se No jo, na prostor jsem náročná. A některé mé obrazy vznikaly přímo v přírodě.

Jsou nějaké techniky, které by ses ráda naučila?

Určitě ano, například stříbrné šperky, šperkařství jako takové se mi moc líbí… Taky dokonale pracovat s hlínou, umět točit na kruhu…a hledat nové originální postupy v keramice…a určitě by se ještě něco našlo… Jó, a chtěla bych umět hrát na klavír Usmívající se

Nakupuješ nebo pouze prodáváš? Kolik věcí už sis na Fleru koupila?

Samozřejmě i nakupuji Usmívající se. Nemusím to počítat, že? Řekla bych kolem dvaceti třiceti kousků… Mezitím i nějaký materiál. Tohle musí fungovat oboustranně.

Kolik času denně trávíš na Fleru?

Je to různé, jak kdy, někdy jen hodinu, ale někdy klidně i pět (možná i víc?)… zvláště, když si chci něco koupit a nemůžu si vybrat..nebo se rozhodnout! Samozřejmě nějaký čas zabere hlavně vkládání zboží, administrace atp.

Vyjmenuj 5 prodávajících (které obdivuješ, ráda bys doporučila, máš ráda, stojí za pozornost...):

LucieVV

atelierchae

Radka Zrůstková

Nagua

NAVARILA-DESIGN

A ještě třeba FFdesign, Blanka Winterová, Kateřina ateliér…koukám samé dámy Usmívající se Ale samozřejmě spousta dalších i mužů.

Co Tě kromě tvoření ještě baví?

Vážně to chcete vědět? :-D Raději ne…

Kromě toho miluju práci s látkami, ráda šiju. Zajímá mě psychologie, rodinné konstelace, astrologie, arteterapie...a vše co je kolem nás. Ráda čtu, koukám na dobré filmy, jdu ven. Baví mě sedět jen tak, v tichosti. A miluji tanec, v jakékoliv podobě.

Jaká je Tvá pozitivní vlastnost?

Prý umím naslouchat.

A nějaká špatná?

nerozhodnost

Jakou hudbu ráda posloucháš?

Jana Kirchner, Radůza, Nohavica, Petr Bende, Tomáš Klus, R.E.M., Chris Rea…je toho hodně

Co ráda čteš a jaké filmy máš ráda?

Paulo Coelho – můj velmi oblíbený spisovatel, Malý princ a všechno, co se týká člověka jako takového.  Ale na čtení nemám moc času, takže to zase moc nepřeháním Usmívající se, i když mě to někdy mrzí.

Filmy – nepřekonatelně miluji Formanovy Vlasy…pak Americká krása, Vyobcovaná, Malý Velký muž, Láska nebeská, Geisha, Královna Alžběta, krásný Radúz a Mahulena, a spousta nejen českých filmů….

Mám ráda filmy, ve kterých je prostor, prostor pro diváka…. O vztazích, o životě, o lásce, o osobních příbězích…

Máš nějaký cestovatelský sen?

Ano, Grand Canyon

Jaká je Tvoje oblíbená barva a jakou naopak nemusíš?

Myslím, že z mého zboží je vidět, že miluju barvy Usmívající se. Jedna oblíbená…momentálně asi tmavě růžová… A nějak si neumím uvědomit, jestli mám nějakou neoblíbenou. Ale respektuju to, že každému všechny barvy nesluší… Jinak mám hodně ráda podzimní barvy, jak se dramaticky příroda připravuje na zimu.

Co zpravidla snídáš?

Čaj a chleba s medem anebo čerstvé rohlíky s máslem

Jsi noční sůva nebo ranní ptáče?

Různě…ale teď už spíš to noční zvíře Usmívající se

Jakou část svého těla nemáš ráda?

      To musím nejdřív zjistit…ale asi žádnou.

Jsi pověrčivá?

Někdy ano… myslím, že pověry měly nějaký důvod, aby vznikly, ale nevěřím zase úplně všemu.

Co nejíš?

Růžičkovou kapustu, rozinky a čaj s mlíkem…brrr

Třídíš odpad?

Plasty ano.

Odkud mačkáš zubní pastu?

Dříve mě vytáčelo, že všichni v mé rodině ji mačkají odkudkoliv…Teď už je to celkem jedno, v plastových tubách Usmívající se

Bonusová otázka od Nedělní ráno z předchozího rozhovoru:

Jakou nejpodivnější věc jsi ve svém živote viděla?

Hmm, napadá mě neustále jen jedna věc, a to je sen, který se mi jednou zdál, byl intenzivní a zvláštní. Zdálo se mi, že jsem kapka vody a padám do obrácené kupole nějakého chrámu. Vypadala (ta kupole) jako takové ty "moskevské", na chrámu sv. Blažeje :-). Byl to hodně zvláštní pocit. Ani už nevím, jestli jsem dopadla...

Bleskový dotazník:

Jsi pravák nebo levák?                pravačka

Jsi optimista nebo pesimista?      idealista Usmívající se

Tvé znamení zvěrokruhu?                       vodnář, ascendent ve štíru

Tvé vysněné zaměstnání?                        postupně ho plním, především být svým pánem

Sbíráš něco?                                 jo, látky Usmívající se

 

Kolik máš nadšenců?                   docela hodně

V kolika jsi klubech?                    asi ve čtyřech

Jaký máš Fler-rank?                     98 a něco

Kolikrát jsi byla v Topu?               už to párkrát bylo

Kolikrát jsi změnila avatar?         jednou, myslím

 

Oblíbené slovo nebo fráze?         originální

Oblíbené zvíře?                            želva

Oblíbená zmrzlina?                      když už, tak vanilková nebo čokoládová

Oblíbená vůně?                            květinová

Oblíbená hra nebo sport?            provokování :-D

Chtěla bys něco sdělit na závěr?

Díky za možnost rozhovoru Usmívající se

+ Bonusová otázka pro příštího dotazovaného – na co by ses chtěla zeptat?

Co Ti brání v uskutečnění Tvého snu?

 

Na odpověď se můžete těšit v příštím rozhovoru!

A kdo bude příštím dotazovaným? Nechte se překvapit! Mrkající