A jak toho dosáhnete? Tím, že vám bude zima, v břiše vám bude vládnout svíravý hlad a vpadnete do první putyky, kde si na jídelním lístku vyberete nějakou hotovku, abyste nemuseli dlouho čekat. A když ten hlad opravdu sužuje vnitřnosti a chcete se rychle zahřát, dáte si nějakou hustou polévku a omáčku s masem a knedlíky, protože doma se vám s tím normálně patlat nechce. Po obědě si dáte ještě sladkou tečku, aby v puse nebylo slano - a pak padnete jak podťaté hrušky buď pod pracovní stůl (taková ta záminka, že tam hledáte kabel, svorku nebo tam spadl kapesník....a přitom se tam jenom tak opřete o nohu stolu a na chvíli zavřete oči a necháte žaludek, aby trávil), v ideálním případě se zavrtáte do postele a na dvě hodiny se totálně vypnete (na tohle se budu moc těšit, až budou děti odrostlé a já v důchodu). Druhý den na váze naskočí o kilo a půl víc a vy si nadáváte, že jste si raději nedali jen salát nebo tofu a nějaké luštěniny. 

Abych byla potvora škodolibá, v tomto nevlídném počasí jsem se pustila do výroby těch nejhotovkovatějších hotovek s knedlíky, doplnila jsem zásoby polévek a přihodila nějaké sladkosti, ať se ty vychrtlé plastové potvůrky taky nažuchnou a nechají tělo tvořit "ozdobné" tukové polštáře.  

A nyní k menu. Vyrobila jsem zásobu nových vývarů s nudličkami, hráškových polévek, bramboračky a kulajdy. Novinkou se stala rajská polévka s těstovinami. 

 

 

Jako hotovku si můžou panenky poručit klasiku - doplnila jsem svíčkovou, opravdu pikantní gulášek, rajskou a nově přibyla i koprovka. Koprovka a rajská jsou diskutabilní - mnozí muži mají s nimi problém, který se svádí na školní jídelnu nebo vojnu. Já miluji vše - co uvaří někdo jiný. Holčičky a jejich panenky k tomu časem dojdou také, i když se nyní možná nad koprovkou ošklíbají. 

Sladkou tečku jsem si tentokrát užila. V kuchařce jsem našla nádhernou fotku italské pana cotty s jahodovým přelivem a lístky máty - pardon za tu meduňku na fotce, máta mi chcípla a novou zasadím jen co se počasí trochu umoudří. 

Když už jsme u jahod, mám tu i pořádný pohár, jemuž kraluje nahoře lesklé želé, šlehačková čepice a jahůdka k nakousnutí. 

Doplnila jsem zásobu lívanečků s čokoládovou polevou a s marmeládou - tentokrát malinovou a malinami....

 

A coby zlatý hřebíček k obezitě následují cupcaky - miniaturní dortíčky. Mám na výběr čokoládové, s lesním ovocem a šlehačkou, ostružinové cukrem sypané a vanilkové s malinami. 

 

 

Už je v bříšku jako v pokojíčku? Tak jo, já se potichu loučím, jděte se natáhnout a dobrou noc.....