Asi už jsem definitivně slavná, protože mě imitují!

Jaké mi naskočí pocity? Radost, pobavení a veselí! No ty brďo, on se mě někdo snaží napodobit, mě, no chápete to? Asi budu fakt dobrá! A víte co, jsem na sebe pyšná! Já jsem vymyslela něco, co zaujalo plagiátorku k imitování mé tvorby. Asi jí to za to stojí, udávám směr, moje vzory stanovují trend! A nejen že používá moje tvary, ale napodobuje mě i s vloženými kameny, no není to skvělé? Dokonce pojmenovává někdy šperky stejnými názvy a snaží se fotit, jako já!

Už si toho všimli i někteří mí zákazníci a to je co říct. Můj rukopis se jim vryl do paměti, proto mi posílají fotky, abych se taky podívala.

  

Je pravda, že na kopiích vidím výrobní vady a chyby ve zpracování. No radit jak to udělat lépe nikomu nebudu. Já sama jsem více jak deset let pilovala výrobní postupy, učila se materiály, vlastnosti kamenů, teploty při zpracování. Zkoumala vhodnou chemii pro výrobu. Studovala zahraniční zdroje, dostávala techniku do ruky, nakoupila si nejvhodnější nářadí, nástroje. A učím se stále. Hledala a našla jsem poctivé prodejce materiálu a kamenů, kterým mohu důvěřovat. Prošla jsem si mnoha pokusy a omyly, než jsem přišla na to, jak nejlépe postupovat při výrobě. Viděla se s velkou spoustou zákaznic osobně, abych od nich získala zpětnou vazbu a podle toho se zlepšovala.

Jsem pyšná na to, že mě moje úsilí dalo tu možnost se výtvarnou tvorbou živit. A dmu se pýchou, že jsem to dokázala. A vím, co mám ještě před sebou práce a nesmírně se těším na spolupráce, které se přede mnou rýsují. A to mi dodává odvahu a sílu pokračovat dál a být na sebe hrdá, že vlastně určuji tendenci.

  

Pokud si někdo vyhlédne můj vzor k tomu, aby si ho vyrobil pro sebe, to mi moc nevadí. Nápodobou se učí lidstvo odnepaměti. Co k tomu říká Wikipedie? Nápodobou (imitací) je míněno chování, které jedinec přebírá, protože je k němu motivován. Přejímáno je takové chování jiného člověka, jímž přejímající dosahuje podobných nebo shodných cílů a uspokojení potřeb, jako má „přejímaný“ (napodobovaný).

Ale říkám si, jestli má někdo zapotřebí vyrábět za účelem prodeje téměř identické kopie mých nápadů, téměř beze změny.  Každý asi dělá nejlépe, co v danou chvíli umí a nemá-li nápady, vezme si, co vidí. Ale věřím také na vyšší princip.

A vím, že moje práce má duši, že já jsem duší své značky, která je z mé tvorby poznat, moje práce má svůj rukopis. Jsem vyhlášený podnik.  :)

Děkuji vám všem, kteří mi zachováváte svou přízeň!

A taky není náhodou, že mám svou značku registrovanou.

© 2019 LENKA BLAŽKOVÁ. VŠECHNA PRÁVA VYHRAZENA.
OZNAČENÍ A LOGOTYP LENKA BLAZA ART ® JSOU REGISTROVANOU OCHRANNOU ZNÁMKOU U ÚŘADU PRŮMYSLOVÉHO VLASTNICTVÍ.