Blog KLUBU Sušenky a spol. 


Variabilní bábovka (Calme)

Na bábovku mám recept od mamky, na takovou tu úplně jednoduchou, když není čas péct a je variabilní, maková, kokosová, nebo ořechová.

1 hrnek polohrubé mouky, 1 hrnek cukru, 1 hrnek máku, mletých ořechů nebo strouhaného kokosu, 3 vejce, 1 vanilkový cukr, 1 kypřící prášek, špetka soli, případně mléko, když jsou menší vajíčka, tak aby těsto šlo do formy nalít

Vše se pouze pořádně promíchá, nalije do vymazané a vysypané formy a upeče na 170-180 stupňů do hotova. jdou do ní zapéct třeba kousky povidel, rozinky, kandované ovoce, celé oříšky... co se hodí k základu.


Mandlová s čokoládou (Calme)

Je z některého časopisu (Apetit, Gurmet... ) to už vážně nevím

140 g másla, 5 vajec žloutky a bílky zvlášť, 140g cukru moučka, 280g hladké mouky, 1 kypřící prášek, 125ml mléka, nastrouhaná citronová kůra, 1 vanilkový cukr, 50g mletých mandlí, 2 hrsti mandlových lupínků, 50 g tmavé čokolády

Máslo utřeme s cukrem a žloutky do pěny. Přidáme mouku, mléko, kypřící prášek, vanilkový cukr a mleté mandle, znovu důkladně promícháme. Pak vmíchejte mandlové lupínky a nakonec zlehka vmíchejte sníh z bílků. Těsto vlijte do vymazané a vysypané formy na třikrát a mezi vrstvy nasypte nasekanou čokoládu.

Mám takovou starou skleněnou formu od babičky, je krásně tvarovaná a bábovka vždycky v pohodě vypadne a krásně se upeče, že má křupavou kůrčičku =) ale je menší, takže všechny bábovky přepočítávám na 2/3, potom co mi první pokus formu opustil Smějící se


Tvarohová bábovka (MijdaM)

250 g hery, 200 g moučkového cukru, 3 vejce, 250 g tvarohu (z vaničky nebo kostka, ke kostce přidat lžíci mléka), 250 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, rozinky

Heru dobře vymícháme s cukrem a žloutky, vmícháme tvaroh. Nejlíp to jde ručním elektrickým šlehačem. Postupně na střídačku vmícháváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a sníh z bílků. Nakonec přimícháme rozinky. Těsto přendáme (je dost husté) do vymazané a vysypané formy a pečeme zvolna asi 3/4 hodiny.


Bábovka jablíčková (SharkaE) - recept i s fotkou v blogu


Do KLUBU - Sušenky a spol.  /  Zpátky na Sušenkový rozcestník