Krásný den,

barvy jsou jednotlivé složky slunečního světla, které je naším životadárcem. Světelné paprsky pronikají každou buňkou našeho těla a  jsou důležité pro naše zdraví.

Také v našem klubu jsme vytvořili výrobky v barvách , které máme rádi. U každého výrobku je odkaz na obchůdek , stačí jen kliknout.

 

S mojí oblíbenou barvou je to těžké, jsem blíženec a mám v tom zmatek. Záleží na náladě, ročním období, rozpoložení, váze, datumu, hodině, stupni zamilovanosti, zdraví... jednou je to zelená, pak tyrkysová, černá, bílá, ale zajímavé je, že krevní skupinu mám růžovou, je to chaos, kdo se v tom má vyznat, snažím se proniknout do symboliky barev, do jejich významů a to se prolíná i do mé tvorby.

image

Chaloupka pod kopcem

 

Červená – Dodává velké množství energie, aktivuje, zahřívá, probouzí životní energii. Pro vzletné povahy působí jako pevná půda pod nohama a podporuje, aby byly zrealizovány naše nápady.

Nejraději mám teplé barvy, když zelenou, tak sluncem zbarvenou, když hnědou, tak hnědožlutou, když růžovou, tak lososovorůžovou.. a úplně nejvíc miluji oranžovou, khaki a rezavou. A také červenou. Sice se do ní neoblékám, ale nosím ji alespoň v doplňcích. Dodává mi chybějící energii, nabíjí mě a to doslova! Jako např. tyto červené náušnice.
 
image

Oranžová – Dodává životní radost a sílu, pohlcuje negativní energie. Je dobrá proti strachům, tiší pláč duše. Léčí pocity nedůvěry a sebeúcty. Pomůže překonávat depresi a těžké životní okamžiky. Je to barva moudrosti.

Oranžová - vůně pomeranče - barva která přináší radost a teplo.

image 

úsvit- šperky minerály kameny


Žlutá – Je veselá, živá, pronikavá a projasňující. Učí nás zdravému sebeprosazení, asertivitě, umět vyjádřit svůj vlastní názor a nemít výčitky svědomí. Podporuje intuici a tvořivost.

Mám ráda všechny barvy, zvlášť některé jejich kombinace. Nejvíc ale miluju barvu trávy, vody a slunce ve všech jejich odstínech. A s přibývající zimou a zkracujícími se dny mi nejvíc chybí právě to sluníčko... proto vkládám žlutý ručníkSvítíčko sluní.

image 

Anelape


Zelená – Uklidňuje a harmonizuje nervovou soustavu. Napomáhá k tvoření, proto taky platí, že umění je zhmotněná láska. Povzbuzuje přátelství, lásku a sounáležitost k okolí. Učí nás umět se odevzdat.

Mám ráda všechny barvy. Hodně ráda mám modrou a zelenou. Váhala jsem mezi nimi a nakonec jsem usoudila, že obě jsou pro nás hodně životně důležité.

Modrá evokuje vodstvo, moře, oceán, řeky....pro celý svět tak důležitá a zdravá potrava v něm ryby, mořské plody....Modrá také znamená klid, stálost a důvěru.

A proč zelená? Je krásná, opět příroda, louka, rostliny, co by byly květy rostlin, keřů, stromů bez zelené? A co by byli lidé bez přírody a zeleně? Zelená je chlorofyl, kys. listová tak důležitá pro budoucí maminky.

Příroda je spjata s námi a my s ní. Proto jsem si dovolila uplést modrozelenou čelenku ze vzorované příze. Snad se bude líbit.

image 

Zdekula

 

Modrá – Je to hlavní barva sebevyjádření ve všech oblastech. Je výborné ji používat při problémech v komunikaci a sdělování. Uvolňuje mysl, aby se mohla otevřít intuici, propojuje srdce a rozum. Uklidňuje, uvolňuje a čistí.

Miluji barvy moře. Mám ráda moře jako takové. Ráda pozoruji, jak se mění odstíny barev během dne od světle modré přes tyrkysovou k tmavě modré, zelenomodré a někdy až do fialova.Když jsem u moře, nerada se placatím a opékám na pláži, raději brouzdám po břehu a vnímám krásu moře. Proměnlivost moře je úžasná. A při západu slunce do moře se člověku až tají dech.

image 

štír53

 

Má nejoblíbenější barva je modrá a všechny její odstíny, hlavně tyrkysová a petrolejová. Modrá ve mnně vzbuzuje pocit tepla, domova, spojuje nebe i moře, což mi dodává pocit sebevědomí a volnosti. Většina věcí ve svém šatníků je v těchto odstínech, ladí mi k očím.

image
 

Indigo – Napomáhá ke klidu a harmonii, vyrovnanosti, mírumilovnosti a víře a samotnému prožití těchto stavů. Je znakem duchovního probuzení, vnitřního procesu přeměny a nadsmyslového vnímání.

Vystudovala jsem výtvarku a mám ráda všechny barvy, ale moje barva je modrá. Zvláštní je, že mě do ní oblékala maminka, když jsem byla malá. Nepamatuju se, že bych jako malá holčička nosila růžovou. To přišlo až kolem mých 20 let. Jako starší jsem měla i hnědé období, ale modré bylo nejčastější a nejdelší. Modrá je voda a obloha, když je krásně. Modrá je i naděje.

 

image

 
 
Fialová – Je duchovní barvou. Přináší inspiraci, pokoru a napomáhá meditacím. Zklidňuje hyperaktivní děti.

Mám ráda fialovou i s kombinací růžové nebo zelené.Jako mladá jsem ji hodně nosila.Teď už jsem přesedlala na hnědé, okrové a modré barvy.V podstatě mám ráda všechny barvy, nejsem ale moc na křiklavé odstíny.

image

Prolidičky


Hnědá – zemitá barva, dodává klidnou, stálou energii. Pomáhá k dokončování věcí a úkolů. Je barvou zdravého rozumu a schopnosti stát nohama pevně na zemi.

Mám ráda i zelenou barvu, je super na oči a proto nejraději chodím do lesa relaxovat a odlehčit očím od počítače.
 

image 

Čičiko

 

Černá – barva ochranná, ale jen do určité míry. Pohlcuje energii. Její přílišné použití odebírá energii z těla, kterou se pak snažíme získat někde jinde. V kombinaci s bílou tvoří celek složený z protikladů (jin a jang).

Bílá – působí také ochranně, ale na rozdíl od černé jako zrcadlo – odráží energii. Je barvou čistoty a nevinnosti, ale také symbolizuje konec. Stabilizuje a posiluje, neboť vzniká smícháním všech barev spektra. Umocňuje působení barvy, s níž je používána.

 

 

 image 

mojegalerie 

 

image

měkoučké hedvabí

 

 

Děkujeme Vám za zastavení v barevném světě naší kreativity. 

Klub Podpora nominace