Po dlouhé době se mi podařilo během celého procesu vzniku nového šperku průběžně fotit. Tohle není návod, je to jen pár snímků, které dokumentují, jak se rodí jeden průměrně velký a průměrně náročný náhrdelník technikou korálkové výšivky.

Minulý rok v létě jsem měla štěstí, že jsem se v srpnu dostala na mezinárodní veletrh "Beaders Best 2015" do Hamburku. Vzala jsem všechny úspory, vyměnila na Eura a všechny jsem je tam utratila. Za materiál, který se tady u nás prostě koupit nedá. Sahám do něj pomalu a neochotně... Jako by ty tubičky plné droboučkých skleněných korálků nezvyklých povrchových úprav a barev, kameny a kabošony a skleněné vinuté zázraky měly zůstat jen na kochání a pro čistou radost z jejich vlastnictví...

Ale občas přece jen... 

Vyberu hromádku materiálu v barvách a typech, které se mi k sobě hodí, protože ten keramický kabošon, co jsem koupila od těch dvou fešných Poláků v Hamburku si fakt už zaslouží v něco proměnit:

 

Ten zkamenělý ježek, co ho doma suším už dva roky, se k němu docela hodí :-) Nakreslím si tvary na papír a podle nich pak vystřihnu podklad pro korálkovou výšivku:

 Pečlivě a pokud možno přesně symetricky na střed přilepím kabošon a ježka na podklad:

 

A jdeme na to! Kabošon je třeba napřed na podkladu obšít, aby se na místě řádně zafixoval (je sice přilepený, ale jen provizorně, protože se s lepidlem nekamarádím a používat čistě jen lepidlo k fixování u beadweavingu je pod mou úroveň, neboť nezaručuje jak čistotu zpracování, tak trvanlivost šperku).

 Miyuki kostičky - ještě nikdy jsem je nepoužila, až teď (taky se tady nedají sehnat):

 

 Dokončená horní část přívěsku na náhrdelník:

 A můžu se pustit do spodní části přívěsku:

 Dokončení obou částí:

 

Obě části je teď třeba spojit:

No a jak ten přívěsek zavěsit? Osobně mám ráda šňůry přišít po stranách přívěsku, doplnit je něčím zajímavým.

 

 Hotovo :-) Tenhle výsledek najdete tady :-)