V sobotu 16. dubna budete vítáni na 1. umělecko-řemeslných trzích v Pošumavské tržnici ve Volyni a já mám pro Vás pár podrobností o akci.

Kdo to má na svědomí: trhy pořádá agilní místní sdružení Volyně v Dolyně a doufá ve vznik tradice příjemného setkávání se nad originálními rukodělnými výrobky.

Co tam uvidíte: trhy jsou tentokrát zaměřené na originální módu, módní doplňky, patchwork a keramiku.

Koho tam potkáte: akci svou účastí podpoří tvůrci z blízkého i vzdálenějšího okolí. Z Fleru můžete znát: žabičku, kymlicku, Akru (a její druhý profil MimiAkra), Patrika Folíře, hadri a , seznámit se ale můžete i s tvorbou dalších tvůrců, kteří zatím na Fler kupodivu nestihli zabloudit.

Jak se tam dostanete: po vlastní ose, autobusem nebo místním šinkanzenem, zvaným Šumavská střela, který se pohybuje malebným Pošumavím na trase Strakonice - Volary nevídanou rychlostí (traduje se, že v úseku kolem Boubína se dalo za jízdy vystoupit, popoběhnout, nasbírat houby, za zatáčkou si počíhat na blížící se rychlovlak a znovu naskočit - což by nejspíš šlo, ale dvéře v těch modernějších vagónech vás už asi za jízdy nepustí a duben navíc není zrovna houbařská sezóna).

Čeho se nebát: počasí. Je to pod střechou.

Co z toho budete mít: dobrý pocit z příjemně strávené soboty (v což si poněkud neskromně dovolují doufat pořadatelé i prodejci) a možnost naživo omrknout, osahat si, vyzkoušet a případně nakoupit originální kousky, které v mnoha případech znáte jen z fotek nebo uvidíte vůbec poprvé. A bezesporu také možnost poklábosit s jejich tvůrci.

Potřebujete ještě něco vědět? Pak se obracejte na Veroniku, která je jednou z osob pořádajících a tudíž k poskytování relevantních informací nejpovolanější.