„Tohle bude delikatesa!“ napadlo mně, když jsem si ho v regále všimla. Cena tomu napovídala. „Myslíte, že ho dělají z borovicové mízy? Nebo z rozemletého jehličí?“ Děti krčily rameny a manžel mě netrpělivě posouval k pokladně… „Hvala!“ úslužně děkoval půl hodiny poté zarouškovaný zaměstnanec trajektu za předložení palubního lístku. Odvážela jsem si z Brače plný foťák úlovků a tašku jedlých suvenýrů. Covid naštěstí ne. Psal se srpen 2020.

Teď, uprostřed sychravé zimy, jsem dostala chuť na slunečné Chorvatsko. Ze spíže jsem obřadně donesla skleničku onoho borovicového tajemství, usedla k fotkám a těšila se na vjemy zrakové i chuťové... 

image   image

image

 Čekalo mě velké překvapení: džem chutnal po borůvkách a vyroben byl v Srbsku.

 image