....jednoho letního dne jsem na své zastávce spatřila velkou rozkopanou hromadu. Do týdne byla zastávka Loosova rozkopaná celá a posunuta o pár metrů dále. A vzhledem k tomu, že zde nastupuje hlavně starší generace (zastávka je dost frekventovaná) a lavičky byly zaházené, chtěla jsem napsat na Brno sever stížnost. Při hledání jsem na netu narazila na zprávu, že by právě na tomto místě měla vzniknout zastávka "chobotnice", čili zmenšenina Kaplického knihovny.

....Přes avízovaný termín dokončení k 20.8.2011, byla stavba dokončena teprve cca před 14dny a ještě minulý týden zde probíhaly drobné dolaďovací práce. Dlouho trvalo, než vybetonovaly základy, na které stále pršelo a čerpadlo nestíhalo. Nakonec se vše zvládlo a slavnostní otevření proběhlo 20.září. Nyní je zastávka plně funkční, ale.........

 

 

 

  • spodní bílá část chobotnice je udělána z velmi chladného čehosi (asi betonu), tudíž sednout si na to je sázka do loterie, zda člověk neonemocní a nenachladí se ( pro mne osobně by to znamenalo, lehnout do postele do druhého dne). Není tam přimontováno ani jedno sedátko z plastu nebo ze dřeva, aby to na zadnici tak nestudilo.
  • kraje chobotnice jsou zvlněné, což vypadá velmi pěkně - ale co na tom, když pak bude pršet nebo sněžit dovnitř skrz tyto otvory ?? To budeme asi všichni namačkáni uprostřed a budeme se zahřívat tělo na tělo ☺
  • a nakonec taková poslední výtka ze strany mnohých tamních obyvatel. Nikdo nechápe, proč byla umístěna právě zde, protože asi 50m odsud je Dukát (restaurační zařízení, hospoda, nonstop) a a kousek dál je další nonstop.  Skoro každý večer je slyšet randál, řev a hlasitý zpěv našich opilých spoluobčanů a skoro každé ráno je něco poničeno jako např.vyrvaná značka, promáčknutý kufr od auta, pomalované zdi apod.

Takže shrnuto, vzhledově se mi "nový kabát" zamlouvá, ale někdo nedomyslel praktičnost a také umístění.

Zde přikládám též malou reportáž, která se objevila na serveru českénoviny.cz