Tak je tu další z textilních knížek. Domeček s pokojíčky a mnoha aktivitami pro malé děti. Zde vám ukážu, jak práce na knížce pokračovala a jak nakonec dofinišovala do zdárného konce.

Nejdříve bylo zapotřebí všechny části naaplikovat na jednotlivé stránky. Z rubu bylo občas zajímavé sledovat kresbu šití ... Jednotlivé stránky jsou podšité molitanem, který má pro tento účel výborné předpoklady - je měkký a přitom pevný.

 

Trochu práce mi dalo vymyslet detail s vodovodními kohoutky v koupelně. Pravda, knoflíky jsou velké jako kola od vozu :o), ale zase jsou dobře uchopitelné pro malé dětské prsty. Musím poděkovat za dobré rady a tipy s upevněním knoflíků Rozmar a Hance.

 

Stránky jsou hotové, zbývá už jenom sešít jednotlivé listy, nezlomit při tom moc jehel a ručně začistit hřbet knihy.

 

Knížka je hotová, všechny doplňky dokončené. A že jich je! Dvoje botky, tři hračky, hrneček, polštářek, šatky. Tak jenom dávat pozor, aby se dětem brzy nezakutálely :))

 

1. dvoustrana: Botky uklidíme hezky do kapsiček, šaty do skříně. Dveře skříně šustí a zavírají se na suchý zip, šaty se zavěšují na knoflík. Jedny botičky jsou šněrovací a druhé na menší knoflík.

 

2. dvoustrana: v troubě se peče kapr, na stole už čeká talířek s hrnečkem. Dvířka trouby jsou šustící a na suchý zip, hrneček je volně vyjmutelný z talířku z průhledné folie.

    

3. dvoustrana: Pokojíček plný hraček a hádanek. Obrázky jsou na suchý zip, dítě hádá podle tvaru, kam které patří. Pro správné zařazení pomůže i barva zadní strany obrázku. A co se skrývá v kostce? Chlupatý materiál je zajímavým kontrastem pro prsty vůči folii, pod kterou je schovaný obrázek.

 

Poslední dvoustrana: Koupelna a ložnice. V koupelně je parádní sprcha s kohoutky, které jdou otáčet. Ze sprchy teče voda, tak pozor, ať se neopaříš! Mokrý ručník dej usušit na věšák a pak hupky dupky do postýlky. Nech si zdát hezké sny!

   

Polštářek je také na suchý zip. Hodiny na zdi právě odzvonily...