Letos , už potřetí, jsem se vydala na kreativní patchworkový pobyt ,  pořádaný majitelkou patchworkového obchodu a vydavatelkou časopisu Švadlenka.Stejně jako loni i předloni jsem se nedokázala zabalit den předem a tak jsem ráno bezhlavě balila šicí stroj,hromady látek,nitě,vatelíny a oblečení.Ještě že auto je veliké a pojme spoustu nepotřebných věcí. 

Nejela jsem tam poprvé, ale přesto s navigací. Problém nastal na křižovatce Jesenice,kde silničáři svévolně rozkopali odbočku a navigace tvrdošíjně trvala na svém. Zkusila jsem najít další funkční odbočku - po 4 km se ukázala jako slepá.Po dotazu u domorodce jsem našla další odbočku a naprosto beznadějně se  zacyklila  v okolních vesničkách.Byly zrovna žně.Kombajn jsem neviděla spoustu let, natož abych ho dokázala předjet. Vlčí máky a chrpy kvetly co to šlo.Cvrčci jeli na plný výkon a já také. Ocitla jsem se opět na křížovatce Jesenice u již  zmíněné zrušené odbočky.Chtělo se mi plakat,protože jsem tou dobou prošvihla už zaplacený oběd. U pumpy jsem se posilnila ledovými kaštany a po poradě s pumpařem se vydala na další kolo. Když se v dálce začaly rýsovat střechy Plasského kláštera, spadl mi kámen ze srdce. Jezdím bez nehod už 25 let, ale orientační smysl mi naprosto chybí . Oběd mi schovali a já mohla v klidu zahájit šicí dovolenou.

Kreativní dovolení znamená v mém případě a také v případě mých kolegyň to, že jsme seděly za vražedného vedra v tělocvičně Plasského gymnázia a Střední zemědělské školy až 16 hodin a nepřetržitě šily patchworkové výrobky. Tašky, deky, ubrusy- cokoliv nám ochotné lektorky nabídly. Nikdy jsem z tohoto městečka neviděla nic jiného,než tělocvičnu,přilehlý internát a školní jídelnu. Je to bezvadně strávená dovolená. Příští rok pojedu zase.Doufám, že do té doby opraví tu odbočku.