Hezký den všem šikulům a šikulkám,

chtěla bych touto cestou dát vědět, že jsme zde na FLERu i my...a kdo se to tu takto ozývá? Jedna z těch, kteří se setkali s odchodem někoho blízkého...ta, která se vždy tvářila, že se jejím blízkým nic takového stát přeci nemůže a už vůbec ne její mamince, a tak se přes webové stránky dostala až k Hospicovému občanskému sdružení Cesta domů, kterou by Vám zde chtěla představit a vlastně vás touto cestou požádat o podporu dobré věci, protože i smutná záležitost jakou umírání je nemusí být nehezká...v Cestě domů jsem se setkala s lidmi, kteří se o podporu dobrého umírání snaží...ano, snaží se, aby umírání našich blízkých bylo i přesto, že je smutné, pro odcházejícího co nejhezčí...  

Naše stránky zde na FLERu naleznete pod profilem dobročinného obchůdku Krámek na cestě domů. 

Čím se tedy hospicové občanské sdružení Cesta domů zabývá?

Cesta domů poskytuje odbornou péči umírajícím lidem a jejich blízkým, kteří o ně pečují. Zároveň se snaží přispívat ke společenským a legislativním změnám, které umožní zlepšení péče o umírající v naší zemi - v České republice.

Cesta domů 

provozuje v Praze Domácí hospic;

poskytuje odborné poradenství osobně, telefonicky i na internetu;

poskytuje odlehčovací služby v domácnostech klientů;

půjčuje pomůcky;

nabízí služby veřejné paliativní knihovny;

věnuje se ediční a edukační činnosti;

pro pozůstalé má klub Podvečer

 

Pracovat na všem může Cesta domů díky mnoha spolupracovníkům, štědrým dárcům a dobrovolníkům, kteří vědí, že je třeba se umírání zbytečně nebát a chápat je jako důležitou součást života.

 

Ještě více informací naleznete na profilových stránkách dobročinného krámku Cesty domů.


Pokud vás těchto pár řádků na zde na FLERu „neobvyklé“ téma zaujalo a měli byste zájem Hospicovému občanskému sdružení Cesta domů pomoci, tak nám uděláte velkou radost. Podpořit nás můžete nákupem našich výrobků, ale také třeba podobně jako  Makča  prodáte některý ze svých výrobků a výtěžek z jeho prodeje nám darujete, nebo  tím že se o nás na svém FLERovském profilu zmíníte, uvedete odkaz na náš profil. Věřte, že pomůžete dobré myšlence, myšlence pomoci umírajícím, o které se ve společnosti příliš nehovoří, nicméně každého z nás se dotkne.

 

V případě zájmu o další informace nás neváhejte kontaktovat prostřednictvím interní FLERovské pošty.

Děkujeme.

Za Hospicové občanské sdružení Cesta domů

Bohunka