Možná i vy patříte k těm, kterým se líbí slečny CHAMELEONKY. Po světě jich běhá už hodně přes stovku a tak jsem si řekla, že by to chtělo trošku změnu. Ale nebojte se, chameleonky budou dál, "do důchodu" se ještě vůbec nechystají.

Vedle nich ale začaly vznikat jejich sestřenice - KALAJKY.

KALAJKY vycházejí z velice osvědčeného střihu chameleonek.

Možná největší změnou u nich je, že jsou pouze 2 v 1 (říkala jsem si, že možná třetí variantu = batoh ne každý využije).

KALAJKY mám zatím ve velikosti L (odpovídá velikosti CHAMELEONKY L) - je tedy prostorná a zvláštní pozornost věnuji i tomu, aby byla co nejvíce pevná. To zaručuje kvalitní pevný materiál nejen svrchní, ale i na podšívce. Svrchní materiál - zatím manžestr a riflovina, ale časem přibyde i dyftýn a nepromokavá plachtovina. Podšívka - silná pevná bavlna o gramáži min. 320 g/m a vyšší.

Všechny švy na KALAJKÁCH jsou zdvojené, namáhaná místa zajištěná proti vytržení, kvalitní plastové nebo kovové komponenty. Některé další "vychytávky" zaručující pevnost kabelek se ještě ukrývají v jejich bříšku.

Další změnou jsou dvojí poutka na upevnění popruhu (ten je nastavitelný a dostatečně dlouhý nejen na nošení přes rameno, ale i křížem až přes hlavu) - pro trvalejší nošení kabelky buď menší = přehnuté - nebo větší = bez přehnutí, na výšku.

A co vám tyto kabelky přinesou ještě navíc? Třeba zajímavou barevnost - pestré barvy nebo zvláštní, neobvyklé a trochu divoké, bláznivé nebo odvážné barevné kombinace. A určitě na každé nějaký zajímavý detailek. A samozřejmě se u každé budu snažit, aby byla jen v jednom kuse jako originál (a když mě někdo požádá o ušití stejné, změním ji aspoň trochu - stejně jako u chameleonek).

Pokud se vám některé provedení KALAJKY zalíbí, ale chtěli byste raději obdobnou chameleonku, není to žádný problém, ráda ji ušiju.

Nechte se překvapit (a možná budu překvapená i já, každý typ mé kabelky se vyvíjí).

Zatím mám v nabídce tyto dvě KALAJKY (ale určitě brzy přibydou další):

První slečinka je trochu barevně bláznivá a určitě ji nikdo nepřehlédne:

A tahle slečna je ze zajímavé rifloviny v trochu nezvyklé barevné kombinaci - se schovávající se hvězdičkou a kapsičkou:

Snad vás i tyto nové kabelky zaujmou.

Pokud v mé nabídce zatím marně hledáte kabelku (KALAJKU, CHAMELEONKU, či nějakou jinou) v barvách, které ještě v nabídce nebyly a nebo už nejsou, obraťte se na mě a třeba se dohodneme.  Mám nyní skutečně velký výběr hlavně manžestrů, z kterých budu postupně šít, ale tu pravou pro vás určitě mohu ušít přednostně.