Co je to swap? Je to výměnná akce na určité téma. Krásná příležitost pro každého, kdo rád dává a dostává dárečky. Tady na fleru je několik klubů, které občas nebo pravidelně swap pořádají. Někte jde o výměnu materiálu k tvorbě, jinde o tématické dárečky.

V klubu Eko tvoření je nás spousta takzvaně na jedné vlně, proto jsme se rozhodli uspořádat swap i zde. Co to bude obnášet?

  • Zájemce o swap se přihlásí ke mně  (kdo není členem, může se přihlásit i do klubu, ale není to nezbytné) a pošle mi svou adresu vnitřní poštou (u admina pro tuto příležitost povoleno) do 25. 1. 2014 Zároveň vytvoří krátký blog o sobě (viz níže).

 

  • Do konce ledna pak obdrží adresu svého swap partnera, pro kterého vyrobí dáreček. Ten by měl být ekologický - z recyklovaných nebo přírodních materiálů, biologicky odbouratelný atd. Tento parametr nebude nikdo kontrolovat, ale je to společné téma nás všech a odlišuje to naši tvorbu od ostatních, tak by se to mělo projevit. Úkolem je vyrobit dáreček, který obdarovaného co nejvíce potěší. K tomu slouží také blogy, flerboxy, profily... Zjistěte si o svém partnerovi co nejvíce a pokuste se mu vyrobit dáreček opravdu na míru. Velmi težko se určuje, jakou hodnotu by měl dárek mít. Snažme se tedy vytvoři takový, který by potěšil nás samé. Výrobek sestavený ze tří korálků pravděpodobně zklame někoho, kdo na swapu pracoval celý den. Hodnota dárečku je samozřejmě hlavně v záměru udělat radost, vytvořte tedy takový, který bude vašeho partnera dlouho těšit. Vítáni jsou samozřejmě i nakupující tvořící jen tak pro radost. Určitě také fotografové s fotkami s přírodní tématikou...

 

  • Dáreček odešlete do konce února na obdrženou adresu. Nezapomeňte přiložit svůj nick.

 

  • Očekávejte dáreček, který přide brzy i Vám. Po jeho obdržení dáreček vyfoťte a vložte do diskuse klubu, ať se mohou pokochat i ostatní. Fotografii také pošlete mně, nakonec vznikne blog.

 

Kouzlem celého swapu je, že do poslední chvíle nevíte, od koho vám pozornost přijde. Adresy losuje organizátor, swap vám přijde od jiného člověka, než komu posíláte.

Doporučuji všem sepsat pár slov o sobě, vytvořit fler box oblíbených výrobků, aby měl váš dárce z čeho čerpat. Pro ilustraci vám tu napíšu něco o mně.Mrkající

Jmenuji se Pavla. Něco málo o sobě píšu i v blogu. Brzy mi bude 25. Zatím bydílm v malém pokojíčku, ve kterém jsem vyrůstala, ale (ani brzy ani za dlouho) plánuji vlastní bydlení. Ráda se obklopuji krásnými a praktickými věcmi z poctivých přírodních materiálů v zemitých barvách - dřevo, proutí, len, konopí, bavlna, vlna, kůže, kámen, sklo, keramika, papír... No, i kov. Mám ráda i věci recyklované, ale zase jen z přírodních materiálů, žádný plast.

Stejným způsobem se i oblékám, i když tu jsem k barvám trochu vstřícnější, nosím skoro všechny, i když ty zemité nejvíce, žloutou málo, oranžovou vůbec. Ráda nosím náušnice i další šperky, bohužel se mi ale zvýšila citlivost na bižuterní kovy, tak pokud mě chcete potešit náuškami, tak buď z nerezoceli nebo bez háčků, vyrobím si je. Nosím šátky i klobouky i spony do vlasů (dřevěné mám nejraději) a brože. Mám moc ráda textilní tašky a kabelky, hlavně hodně kapes.

Kávu nepiju, ale čokoládu miluju. Hlavně poctivou hořkou (fair a bio), s oříšky nebo mandlemi. Mám ráda vůni bylinek a svíček z včelího vosku. Nesnáším "voňavé" svíčky, tyčinky a pseudoolejíčky uvolňující karcinogenní látky, do aromalampiček jenom 100% silice. Taky miluju vůni květin, hlavně růží. Moc ráda používám přírodní kosmetiku.

Moc si cením poctivě řemeslně zpracovaných výrobků, ať se jedná o jakoukoliv techniku. Mám ráda čisté linie a tvary, jednoduchost a vůni přírody.Mrkající