Šperky s vltavíny: Doslova z jiného světa

Krása. Elegance.

To je to, co vyzařujeme, když nosíme exkluzivní šperky.

Šperky se staly formou sebevyjádření. Nosíme je, abychom ukázali naši kreativitu a styl. Používáme je k zvýraznění našeho individualismu.

Čím vzácnější je klenot, tím jedinečněji se cítíme - a co by mohlo být vzácnější než český vltavín, klenot vytvořený pádem meteoritu?

Přívěsek s neopracovaným vltavínem s otevřenou zadní stranou s vyšším průnikem světla k dokonalému vyniknutí jeho struktury a barvy:

image

Fascinující původ Vltavínu

Před více než 15 miliony let se na Zemi odehrály obrovské meteorické sprchy. Jeden z těchto meteoritů vytvořil to, co nyní známe jako kráter Ries.

Výbuch tepla a energie při nárazu byl tak intenzivní, že meteor a okolní horniny byly okamžitě odpařeny nebo vymrštěny do horních vrstev atmosféry. Stejně rychle se kousky roztaveného meteoritu a hornin kondenzovaly do kapaliny a ztuhly na amorfní sklo, které se nazývá vltavín.

Dokonale nedokonalé drahokamy

Dá se říci, že vltavín je dokonale vadný, díky způsobu, jakým byl vznikl. Většina vltavínů vykazuje známky eroze způsobené jejich pohřbením do země po miliony let. Plynné bubliny a struktury proudění vody jsou často viditelné i pouhým okem. Tyto nedostatky dodávají surovému vltavínu jedinečnost a vzácnost. Příroda vypracovala tyto minerály do krásných složitých tvarů, které dávají charakter každému kusu. Zachovalý český vltavín má aerodynamický tvar a je vysoce ceněn.

Proces vytváření vltavínů byl mnohokrát replikován bezohlednými obchodníky. To může pro nezkušené oko ztížit rozpoznání levných šperků s falešnými vltavíny od skutečných designerských kousků s ryzím přírodním vltavínem.

Nastavitelné prsteny s vltavíny:

Ručně vyráběné šperky

Vltavín je doslova z jiného světa. Pokud na Zemi nenarazí další meteorit - a doufáme, že se v tomto životě se tak nestane - jeho zdroj nebude obnoven.

Ioola tyto drahokamy pečlivě opracovává do ručně vyráběných šperků, jediných svého druhu. Vltavíny jsou zasazeny do nejkvalitnějšího lesklého stříbra a oslavují křivky a ženskost moderní, odvážné a vyspělé ženy.
Každý kroužek řetízku a každá část jakéhokoliv šperku je ručně tvarovaná a pracně vyřezávaná.

Naše výroba začíná tavením a sléváním italského stříbra, válcováním stříbrných prutů a nití do požadované tloušťky, ze kterých se tvaruje a vyřezává požadovaný polotovar. Nad ryzostí a nejvyšší kvalitou máme tedy 100% kontrolu již od samého počátku. Vltavíny nakupujeme a ručně vybíráme od ověřeného a spolehlivého dodavatele z Českého Krumlova.

Vltavínové šperky v osobní sbírce ženy poukazují na rafinovaný vkus a sofistikovanost, ale také na smysl pro investice, protože hodnota vltavínu v průběhu času roste.

Pečlivě vyráběné náhrdelníky, prsteny a pevné nastavitelné náramky nebo řetízkové náramky s americkým zapínáním s vltavíny:

ioola šperky s vltavíny

image

image 

image