V poslední tzv. hlasovacím blogu jsem se pokusila těm, co by náhodou nevěděli, vysvětlit jak užitečné a cenné mohou být odřezky a různé zbytky polymerových hmot - scrap. Dneska vám představím nejpovedenější výrobek "ze zbytků" a prostřednictvím několika otázek i jeho autorku.

Gratuluji renískové, jejíž Opilá micinka okouzlila většinu hlasujících {#emotions_dlg.rose2}.

image

Někdo říká, že zbytky skoro nemá, jiní tvrdí, že vyrábí hlavně scrap :). Jak jsi na tom ty? Máš vždycky dostatek scrapu?

No, scrapu moc poslední dobou nemívám, už jsem se naučila s fimem docela dělat tak, abych zbytků moc neměla, kolikrát mě bylo líto jej dávat jen jako výplň do korálků. V minulosti, když jsem zkoušela nějakou techniku s kombinací třeba akrylových barev, inkoustů,pudrů a třeba přírodnin a zvorala to, tak scrapu bylo víc než kostiček. To mě často ruply nervičky, celé jsem to sloupla ze skleněné podložky a celá hrouda letěla neznámo kam.


Jak často tvoříš? Najdeš si na fimo čas každý den, týden,...?

Jak často tvořím? No, hlavně podle nálady. Práce na zakázku moc nemám, popravdě jsem i ráda, kolikrát jsem tak trochu ve stresu, když po mě zákaznice chce to, co moc neznám a pak se s tím hodiny potýkám, naštěstí to skoro vždy dopadlo dobře. Raději něco vytvořím a pak teprve nabízím. Ale když si na netu prohlížím stránky, hlavně zahraniční, méně známých umělkyň,třeba polských a něco mě zaujmě, to jsem schopna začít v devět večer a končím k ránu. Někdy chodím okolo stolu, kde mám fimo roztahané pořád a celý dny si toho nevšímám. Hlavně teď na podzim, protože mám hafo jiné práce, jako každý rok dělám známým (a je jich dost) vyřezávané dýně a obrovské kytice z javorových listů,a taky se připravuju na vánoce, hlavně šištičky falečným patchworkem. Takže fimko je trochu bokem.

image

Co nejradši a co velmi nerada vyrábíš z fima?

Nejraději z fima dělám skulptury, prostě uplácám z alobalu nějaký tvar a drobnými fimokuličkami to osázím, přidávám korálky i větvičky. Baví mě moc i šperkovničky, kde na ně po upečení lepím různé ozdůbky, lemovky. Občas, když se mě podaří prima vzor, vyrobím hada či žabičku. Nerada dělám techniky,byť moc krásné, které jsou, aspoň na mě, složité a dlouho trvají, to jsem vzdala již dávno.

***

Kromě Micinky se líbil i Left Over od romántica a Zbytková souprava od Jany Svobodové. Výrobky a jejich autoři se dělí o druhé a třetí místo. A těsně pod stupínkem vítězů zůstala LuMu a její Růžové plameny. Gratuluji a děkuji úplně všem, kteří se zúčastnili :).

image image image

Pokud vás naše práce zaujala a rádi byste se připojili, rádi vás uvítáme v klubu Fimo - tématická tvorba.