Klub Fimo - tématická tvorba začal fungovat pod vedením Fruitensee už na začátku léta 2011. Od té doby jsme se při práci s polymerovými hmotami nechali inspirovat spoustou různorodých témat - úplně první byly Tropy, pak následovala řada dalších jako Duha, Afrika, Za polárním kruhem, Hanami, Le petit chat, Julie Picarello, Scrap nebo Organické tvary. Naposledy jsme se věnovali Puntíkům a pruhům.

Za dobu svého fungování se klub značně rozrostl, někteří původní členové odešli nebo přestali být aktivní, spousta nováčků ale rozšířila naše řady a využila možnost prezentovala svoje díla v tématických klubových soutěžích. Snad i záslouhou tohoto klubu, se mnozí z nás dokázali v mnoha ohledech ve své tvorbě posunout o úroveň výš.

Loni na podzim se v klubu ozvala několik hlasů volajích po náročnějších tématech, proto jsme vyhlásili dlouhodobé téma Loutky a nyní je ta správná příležitost představit vám čtyři úžasné loutky vyrobené z polymerové hmoty.

Všechny loutky si zaslouží pozornost, proto nezapomeňte kliknout na obrázky a prohlédnout si celou galerii fotografií loutek a jejich detailů.

Tento blog je hlasovací, loutce která se vám nejvíc líbí, můžete udělit hlas prostřednictvím komentáře, a to až do pondělí 17. března 2014 do 20 hod. Vítěze podrobíme "výslechu" a třeba nám prozradí i nějaké tipy, jak z "obyčejného" fima vyrobit neobyčejnou loutku.

 

romántico - Vodník (další obrázky - 1,2,3, 4) Kouzla z fima - Víla Adélka
image image

 

Jana Svobodová - Ježibaděd barbinka - Mořská panna
image image

Budeme rádi, když se k nám do klubu přidají i další polymerový nadšenci, kteří by rádi tvořili "na téma".

 

Pozn.: na úvodním obrázku je loutka Klavírista J. Trnky, zdroj: web Muzea loutkářských kultur Chrudim