Ani jsem netušila, že už první jarní paprsek mi pošimrá koutky tak, že  budu mít důvod se usmívat a radovat v poznání, kolik úžasných  lidí je ,co  podpořilo a  zapojilo se  do pomoci opuštěným kočenkám. Situace se daleko nad má očekávání opravdu posunula k lepšímu ,a já setrvávám v radostném úžasu,že dobří lidé ještě opravdu žijí.

Spousta koček se dostala ke skvělým, neobyčejným  lidem, a jejich život se neskutečně proměnil. Od nových majitelů mám krásné zprávy, jak si kočenky užívají nový ,láskyplný život a tak si říkám ,že to nemůže být jinak,než že to úsilí stojí za to.  Může-li se  pomoci  jakémukoli tvoru k lepší kvalitě života,nemůže člověk cítit nic jiného, než obrovské naplnění a radost.

Zůstalo přesto pár kočiček, které jsou jako někteří z nás, křehčí,  opatrnější,  bojácnější a potřebují více trpělivého pochopení ,aby překonaly svou nedůvěru v okolí. Pro pohlazení také příjdou, ale potřebují dostat prostor, který není každý ochoten dát (např.ten,kdo chce třeba účelově kočku na chytání myší,ten by neuspěl)Ale ,kdo by opravdu dal kočičce čas, dá jí tím i šanci,kterou mají oproti ostaním  menší.Věřím, že i takoví jste mezi námi, anebo o nějakém takovém vzácném človíčkovi víte.Předem moc děkuji minimálně za čas, který věnujete těmto řádkům.srdečně děkuji a přikládám zmíněné fotky opatrníčků.

 

PŮVODNÍ ZPRÁVA:

Tato zima mě dohnala k rozhodnutí, že musím stůj, co stůj rozpustit kolonii kočinek, které byly nezodpovědnými lidmi vyhozeny k místním kontejnerům, kde živoří a strádají už od koťátek, zřejmě už několik let a nikoho to nezajímá, každý raději přehlíží. Není v mých silách postarat se o všechny. Na jaře minulého roku, když jsem se tady přistěhovala, jsem kočenky aspoň pochytala a nechala je vykastrovat, ať už se aspoň dál nemnoží, nerodí do hladu a špíny. Do této doby je krmím, jen,  kde co seženu, z části svého výdělku (ale je toho málo, není možné, aby byli syti všichni), zajišťuji ošetření v akutních případech. Víc už opravdu při svém vytížení  nejsem schopna  udělat a proto si  VÁS DOVOLUJI POKORNĚ A V NADĚJI POPROSIT O POMOC PŘI POMOCI těmto zvířatům. Vybrala jsem a představuji tady kočíky, kteří jsou přítulní, klidní a nejvíce na nich jde vidět jak strádají po pohlazení, lásce. Pokud Vy sami nemůžete kočenku příjmout, dejte prosím aspoň do povědomí tuto informaci do svého okolí. Nebojte se udělat dobrý skutek, každý je totiž po zásluze dobře odměněn to je 100% jistota! (to je má osobní zkušenost)

 

 Hlubokou poklonu a poděkování  všem moudrým a soucitným lidem, kteří věnovali svůj čas této mé naléhavé prosbě, a jsou otevření ochotě tvořit lepší svět pro každého .

Srdečně    Kamila

 

 

Frýdeckomístecko (Čeladná)

mobil 774 167676

pevná 558 640235 volejte kdykoliv:)

 

OPATRNÍČCI

 

DROBINKA A MEGINKA

DROBINKAdrobnoučká,jemná,KASTROVANÁ kočenka,(cca 2-3roky stará), trošičku bojásek ale je ráda za pohlazení a moc bych za ni prosila o někoho vlídného, kdo by ji nabídl pelíšek a péči někde  doma.Zimu nesla těžce,měla časté virózy,potřebovala by hýčkat,aby posílila.Je to drobeček.

MALENKA tak jako drobinka je velmi křehká, milá kočička ,kastrovaná a u statku už si obě zažily hodně.Do adopce by měly jít spolu, jsou na sebe fixované a oddělení by nesly těžce.kdyby jim oběma někdo poskytl na zimu domov, byla by to pro ně velká šance na lepší život.Obě jsou hodňoučké, mírné,klidné a moc se za ně přimlouvám.

 

 

 

 

 MOURÝNEK

krásně stavěný kocourek, mazlík veliký,nekastrovaný(ale po dohodě mohu nechat vykastrovat). moc šancí na umístění takový ,,obyčejný" moureček nemá,takové kočky nikdo nechce....ale dávám ho tady, třeba se někomu zalíbí a dá mu šanci.

 

 

 

 LÍZINKA

krásně mourovatá,jemná kočička, kastrovaná,cca4 roky stará,dlouho si zvykala,než se dala pohladit )evidentně ji někdo ublížil),teď je přešťastná když ji hladím,vůbec chudák neví, co si s tím počít,radost i strach dohromady.Je milounká a nosí skoro pořád povyplazený jazýček:) Do adopce by měla jít k někomu, kdo už kočičku má,je zvyklá na spolek koček a samotu by asi těžko zvládala.

 

 

 

  KE KAŽDÉ KOČENCE,KTERÉ DARUJETE DOMOV, VÁM   KAMILKY  PŘIBALÍ  KRÁSNÝ DÁREK!

   

                                 ZE SRDCE DĚKUJI VŠEM ,KTEŘÍ POMÁHAJÍ SRDCEM

 

 

 

 

 ŠŤASTLIVCI

Gumíšek(alias pan Holínka),2,5měsíce starý kocourek byl nalezen ve staré gum.holínce na statku, kde jej někdo odhodil.Nyní už je v Praze u hodné rodiny, která se jej ujala.Jsem za něj moc, moc šťastná!!! a děkuji hodným lidem!!Šlápnul vedle  

 

 

 

 

 

 

Mourinka  je cca 2-letá ,kastrovaná kočička, velmi vlídná, milá, přítulná a protože je,,obyčejná" mourovatá, zatím ji nikdo nechce.Prosím dejte jí šanci,vytrpěla si toho dost a moc touží po pohlazení a vlídném zacházení.

JUPÍÍÍÍÍ MOURINKA, KOČENKA, KTERÁ ČEKALA TAK DLOUHO SE DOČKALA!!!!!LÁSKU A DOMOV JI POSKYTLI ÚŽASNÍ MANŽELÉ PETROŠOVI Z ORLOVÉ,KDE NA NÁMĚSTÍ MAJÍ DOBROUČKOU CUKRÁRNU,TAK KDO JSTE Z OKOLÍ ŠUP NA LASKOMINKU :)DĚKUJI ZE SRDCE TĚMTO JEDINEČNÝM LIDEM S KRÁSNÝM SRDCEM!

 

 

  

....jupíí 

 Justýnka už je také v novém domově v Rožnově pod Radhoštěm  u manželů Sewiolových.

Děkuji srdečně!!!    Justýnka je krásná, želvovinová kočenka, vykastrovaná,cca2 roky stará a je abnormálně komunikativní, uštěbetaná a přítulná.Za člověkem pro pohlazení běží první a už toho mudruje,je legrační a byla by výborná společnice někomu, kdo se cítí sám.Má krásné černorezavožíhané,zvláštní zbarvení.

 

 

 

Kuli a Tuli (dvě malá koťátka, která někdo vymáchal v naftě)už si lebedí u báječné Ginečky Horylové z Čeladné , a mají tu nejlepší péči. Obrovské díky za Tebe Ginečko!

 

 

  Jásáme, i Bělinka našla konečně domov .Teplou a vlídnou náruč jí poskytla paní Menclová z Prahy,kam se Bělinka v sobotu vydala na cestu, kam ji odvezla milá Radečka Pavlisková alias Rarrachx tady z Fleru s jejím milým manželem:) Děkujeme všem ,a jsme za Bělinku přešťastní!!! 

 

Bělinka (odrostlejší koťátko-kočenka) krásně zbarvená s nádherně zelenýma očima.Velmi veselá a živá.

 

 

 Kamilky ke každé adoptované kočence přibalí krásný dárek!

 

 

  RADOSTNĚ OZNAMUJEME, ŽE POPELÁČEK UŽ MÁ SPOLU S CÍLINKOU NOVÝ DOMOV!!! PŘIJELA SI PRO NĚ Z BRNA VLAKEM! BÁJEČNÁ SAŠENKA -ZPIEVANKA(MMJ.PRODÁVAJÍCÍ TADY NA FLERU) NABÍDLA TO NEJHEZČÍ A NEJCENĚJŠÍ CO MÁ SVÉ VELKÉ,KRÁSNÉ SRDCE A DOMOV OPUŠTĚNÝM.TY NEJVĚTŠÍ DÍKY !!!!

            

  PŮVODNÍ ZPRÁVA :Popeláček  (asi roční kocourek ,nejmazlivější  ze všech koček, které jsem kdy poznala,velmi mírný,klidný na kocourka až moc.Tak strašně moc mu schází pohlazení,kroutí se a točí na záda, jak je šťastný, když mám pro něj chvilku.Jako malé koťátko měl obrovský nádor na pacce,který byl otevřený snad až na kost a bránil mu v pohybu,  ten se vyoperoval a kočínek už po něm nemá žádnou stopu. Byl ale nalezený ve štrašně vyhublém, špatném stavu a veterinář mu moc šancí nedával. Dostal se z toho a........teď čeká,...... třeba na Tebe )

Popeláčkovi bych to strašně moc přála, protože ten start do života měl opravdu těžký. 

 

 

 CÍLINKA NAŠLA DOMOV SPOLU S POPELÁČKEM....JSME ZA NĚ MOC PŘEŠŤASTNÍ A ZA TO DÍKY ZPIEVANCE!!!!!

  

Cílinka (kastrovaná ,mladá kočička,tak dvouletá,velice mírná a klidná a taky se tlačí jako první pro teplou dlaň ( já mám jen dvě,tak cca po pár hodinách týdně ,a koček je tam strašně moc, tak bohužel jejich potřeba lásky zůstává nenaplněná.....snad Vám ji zbývá ještě trochu a možná dáte, třeba pro tuhle kočenku milounkou Cílinku.

 

   MARCIPÁNEK TAKÉ NAŠEL NOVÝ DOMOV!!!!VZALA SI HO JEDNA MOC MILÁ STUDENTKA SLEČNA PROKOPOVÁ Z JANOVIC U F-M ,I ZA NĚJ VELICE MOC DĚKUJEME A TAKÉ JEJÍ PANÍ PROFESORCE PAVLISKOVÉ Z GYMNÁZIA VE FRÝDLANTĚ NAD OSTRAVICÍ, KTERÁ VŠE ZORGANIZOVALA BEZ JEJÍŽ POMOCI A AKTIVITY BY TO TAKHLE SKVĚLE NEDOPADLO!!!SRDEČNÉ DÍKY!!!

 

Marcipánek (asi půlroční kocourek,trošinku plašánek ,ale kdyby mu někdo nabídl teplý domov,rychle by navyknul.Tenhle kocourek byl v tašce vyhozen k místnímu statku,ještě s Bělinkou a oproti ní je menší,hubený,na tuhle zimu nepřipravený, nestačila se mu vytvořit tuková vrstva a tak strádá bohužel i zimou.Prosím za něj moc )

 

 

Malonek čtyřměsíční kočínek, kterého jsme odchytli zuboženého v místním statku.Už je mu dobře,jsme přešťastní, protože je u skvělé slečny Zpievanky(nádherný obchůdek tady na Fleru!)  -Sašenky Polarczyk,která dala svou lásku i Cílince a Popeláčkovi.Díky za Tebe Sašenko!!!!

 

 

Cipísek (krásně zbarvený ,kastrovaný kocourek,přitoulal se nemocný a po rekonvalescenci a půlroční péči tady u nás si pro něj koněčně přijeli jeho andělíčci strážní- manželé Kristiánovi z Ostravy, kde se má kočínek jako v ráji.Po letech strávených na ulici,dostal krásnou šanci a za to z celého srdce děkuji