ANO, nechce se mi vařit, když mám v hlavě spoustu nápadů

 

ANO,  příznávám  jsem  tvořilka  z vlastní vůle

 

ANO,  přiznávám, není  to moje zaměstnání ( ale chtěla bych)

 

ANO, poslední dobou mám doma kvůli tomu  celkem   bordel  a nemyslím tím dům  u červených lucerniček

 

ANO, můj partner to moc nechápe

 

A tak se nabízí  otázka, jaký partner je vlastně vhodný pro ženu tvořící ?

 

Shrňme si  je dle typů…..

 

MR. OVLADAČ … Je mu to jedno, nestará se o vaše  korálky, drátky a kabošony , hlavně když je pívo na stole, telebrnda běží , ovladače jsou po ruce  a nic od něj nechcete.

Pokud si to chcete ještě víc ulehčit, použijte falešnou kachnu se šesti od Hračky do ručky, třeba to ani nepozná.

image

 

Horší  je to, když máte doma  PRUDIČE ,nechápe co pořád smolíte a proč, když ten čas  můžete věnovat jemu. Také je mu divné , proč všechny ty komponenty musíte mít zrovna na jeho  křesle, proč nemá vyžehlenou košili,  a kde se vzalo v jeho hýžďovém svalu několik ( set)  ketlovacích jehel … jelikož jste hodná ( to my ženy býváme) neřeknete mu, že je s ním prostě nuda a musíte se zabavit… „zatím“ vám stačí korálky a látky.

image

 

Ještě trudnější varianta než prudič ( ano, je to možné) je ÚČETNÍ. Nejen , že nechápe proč nad keramickým kruhem a pletením košíků trávíte tolik času, ale ještě se mu musíte zpovídat z výdajů za materiál. Proč jste tolik utratila a nic neprodala? A co budete dělat s tím vším zbožím na půdě ? A to jste se přiznala tak ke třetině a zbytek si hradíte z tajných fondů. Nevím co je horší, jestli tajit tyhle výdaje nebo aktivně snižovat cenu kabelek a bot … ? Kdo doma přiznává reálnou cenu módních doplňků, ať prosím vystaví foto a charakterový popis partnera včetně místa, kde jste ho sbalila, aby ostatní nezadané ženy měly trochu lehčí hledání… Možná se mýlím, ale ženská loajalita existuje.

image

 

Jelikož svět není  jen černý, vyskytují se i muži, kteří nám ženám  tvořícím pomáhají, nazvat tuto kategorii můžeme  třeba POMAHAČ či HELFER . Sice se ve výrobě čehokoliv nevyzná , jelikož je pragmatik a manuálně nepoužitelný, ale poradí  vám s marketingem, občas vás nebo vaše výrobky vyfotí, protože ho fotit prostě  baví, ukáže  jak použít photoshop, sdílí s vámi vaše prodejní  úspěchy  a  nasměruje všechny kolegyně ve své firmě na fler.cz a váš obchůdek, vyrobí stánek a před vánoci mrzne místo dovolené na vánočních trzích kde  prodává háčkované čepice pro mimina.

image

 

Další  z příjemných týpků  je TOPIČ, prostě všechny vaše koníčky zaplatí a neptá se, buď je mu to jedno a je rád, že se zabavíte a máte koníčka , nebo má prostě těch partnerských vztahů víc, jak už tak úspěšní muži mívají a chce mít klid .

image

 

Špatnou alternativou není ani UMĚLEC, sám políben tvorbou má velké pochopení pro vaše nápady , občas i něco vytvoříte společně, někdy je sice příliš kritický, někdy hodně rozervaný, ale rozhodně se s ním  nenudíte. Stinnou stránkou je, že nemá moc cit pro obchod, takže někdo z dvojice se musí stát realistou, tipnete si  kdo z vás to bude ?

image

Věřte  , ráj  existuje a tak použiji neupravenou verzi od Katkyr… její muž je  IDEÁL

Toho mého s přehledem pasuju na ideálního.. Je to kliďas a pohodář, když se trochu zapomenu a nevařím, udělá si vajíčka, když neuklízím, tak po nějaké době podotkne, že by vysál, když zametu.. Pokud vymyslím nějakou ptákovinu, jako třeba vloni, že pojedem na dvoudenní dovolenou do Ostravy (přes celou republiku) jen proto, že tam bydlí Vevinka a ukáže mi kerašony naživo a já si vyberu, tak sice chvilku bručí, ale pak začne vymýšlet, kam se podíváme, i když tuší, že to asi nestihnem.. A když sedím u objednávky materiálu a říkám, že toho mám nějak moc, koukne na mě a prohlásí, že si to stejně za týden budu potřebovat, tak ať radši ještě něco přihodím..

K tomu má zvláštní talent přijít vždycky s něčím, co mě vytočí, když jsem v klídku a nic se mi nechce.. Nejlíp totiž vždycky uklidňuje tvoření.. A to mi pak na usmířenou ještě něco uvaří, než já došiju náhrdelník, je večeře..

Má jedinou chybu a to, že se strašně nerad fotí, takže foto nedodám..

No a to je škoda , jelikož jsme všechny zvědavé, ale tuším, že ještě ke všemu vypadá jako 007… ach jo.

image

 

A co z toho vyplývá ?

 

Pokud jste tvořilka , je lepší být MUŽ, protože ženy jako partnerky umělců jsou daleko tolerantnější, navíc u mužů je to roztomilé a patří k nim mít koníčka, jsou totiž tak hraví a kreativní … třeba sympatický šperkař  skrývající se pod značkou HRUBYsperk

image


 

Pokud jste tvořilka, vykašlete se na partnerský vztah a najděte si prostě jen MILENCE, toho budou rozhodně zajímat jiné věci, než to,  jak  umělecky naložíte s kožešinou z ondatry….

image

 

Určitě je těch týpků daleko víc.  Jak to máte s partnerem vy ?