Zhruba před půl rokem jsem přislíbila práci na ilustrování knihy. Není to kniha dětská, jak by se u mě dalo očekávat, přesto jsem souhlasila. Řekla jsem si, že to zkusím, že bude fajn pustit se do něčeho jiného, že bude hezké konečně nějakou knihu vydat.  Slíbila jsem to, i když jsem si nebyla jistá, že to zvládnu a že budu mít dostatek času. Udělám krok do neznáma a možná se to povede. Někdy nezbývá, než věřit, že to člověk dokáže.

skica, Amélka  Mara, ilustrace Amélka


Čas utíkal a já čekala, až mi napíší z nakladatelství, jestli o mé ilustrace stojí. A ozvali se. Mezitím utekly sice čtyři měsíce, kdy už se na knize mohlo pracovat, ale opět jsem si řekla, že to půjde. Snad vědí, jak dlouho taková práce trvá a že obrázky nevznikají hned po usednutí k archu papíru.

Smlouva přišla, ležela mi na stole a na mě dolehla tíha závazku, časová tíseň, spousta rozdělané práce a já si začala uvědomovat, že buď nechám jednoho, druhého, ba dokonce i třetího, abych svému slibu dostála, nebo nevím.

Mara, přívěsek, amélka 


Tak jo, zastavila jsem výrobu šperků, stáhla z obchodu všechno zboží, které bych musela vyrobit, protože ho nemám skladem, a dala si týden na rozmyšlenou. Čas na skicování, abych měla představu, jestli se to dá za jeden a půl měsíce stihnout... A onemocněla jsem.

Uběhl týden a já měla jen pár skicek a touhu dělat něco úplně jiného. Vzít svůj závazek zpět. 

Nakonec jsme to vzdala a napsala krátký omluvný mail. Nesmírně se mi ulevilo.

 

lucerna

 


Za dobu, kdy jsem měla pracovat na knize jsem stihla spoustu jiných věcí. A já se ptám: "Je tohle normální? Jste někdy také tak zmatení?"

Taška Microcosmos Taška Rosalia Taška Camelia Taška Microcosmos III. Taška Oasia Taška Tamnia Taška Microcosmos II. Taška Rosalia

Vendia buttonky Tyrkia buttonky Chiana buttonky Verian buttonky - stříbro 925

plenky anavy, koláž