Tery byla od počátku pes, vymykající se našim zkušenostem.. a dokonce si i všemu co jsme kdy a kde o psech mohli slyšet :-)

Když jsme si ji přivezli domů, byla asi jediným štěnětem naší domácnosti, které netesknilo a nekníkalo za sourozenci a mámou.. Jen nás noci vzbudilo jemné, krátké a přerušované vrčení... když jsme konečně rozlepili oči, naše Tery se neohroženě rvala se záclonou (a ta ne a ne padnout). :-D

"Ten, kdo řekl, že štěstí se nedá koupit, zapomněl na štěňata." Gene Hill

Víte, Tery byla jediný živý tvor, se kterým jsem mluvila, když jsem se rozváděla. Vždycky v noci, aby mně nikdo neviděl jsem odešla na zahradu, sedla si na lavičku a brečela.. Tery za mnou vždycky přišla, občas se mně snažila rozveselit, nosila mi balón, strkala mi čumák pod ruku.. a pak mi položila hlavu na koleno a tam stála a koukala na mně.. minuty, desítky minut a i když jsem tam byla hodiny, pořád tam byla se mnou..

"Pes je jediné stvoření na světě, které vás miluje víc než sebe." Josh Billings

Tery milovala sluničko.. opřela se vždycky o vyhřáté plechové vrata garáže a ohřívala se na sluníčku.
Moje dcera Kristýnka, má pod oknem pokojíku lavičku.. Tery ráda sedala na té lavičce, vedle dědy a když venku nikdo nebyl, koukala dceři do okna... Dokonce když se jí fest zastesklo, skočila nám přes okno do bytu.. jednou jsme tam zaslechla takový hluk, jdu tam a Tery stojí na úzkém parapetu zadníma i předníma nohama a balancuje a v očích se jí zračilo dilema, "tam a nebo zpátky" :-) Taky Kristýnka šla nedávno do pokojíku, otevřela dveře... vyjekla.. a z okoje s vítězoslavným grimasem vyšla naše Terča :-)

Kdykoli jsme odcházeli z domu, Terča smutně zpívala za vraty.. a když jsme se vraceli, už nás čekala u vrat a zase zpívala, byla ráda že nás vidí :-)

"Pán Bůh nám dal v podobě psa opravdového přítele, neboť věděl, že takového mezi lidmi nenalezneme." Josef Fousek

Vzpomínám jak šla prvně na procházku ve sněhu, vidět ji myslivec, už mezi náma není dlouho, protože bariéry sněhu překonávala přímo srnčími skoky :-) Kristýnka v zimní kombinéze padla do sněhu a jala se dělat andělíčky, Terča na ní chvíli nechápavě civěla a pak to brala jako hru a skákala po ní hlava nehlava.. :-)

Čištění zubů byla další činnost kterou tak docela nechápala a tak vždycky koukala na Kiki, co to proboha strká do pusy a nač, když to ani nesežere :-D

"Na psí společnosti je nejlepší to, že ze sebe můžete dělat šaška a pes vás nejen nebude plísnit, ale bude šaškovat společně s vámi." Samuel Buttler

Pak přišly dny, kdy potřebovala ona mně. Měla nádor na mléčné žláze.. Prošla si léčením, zákrokem a zase léčením..
.. a pak přišel den, kdy bylo jasné že nezbývá než jí ulevit. Srst jí zmatněla, byla smutná, přestala jíst.. už se nedalo nic dělat.. Chtěla jsem aby byla co nejklidnější a tak jsme se rozhodli, že vetrinář přijede k nám domů.Venku byla tma a přesto že bylo ještě stále léto, už týden bylo škaredě. Čtyři dny pršelo a předpověď pro další týden byla obdobně pesimistická.. a pak to přišlo.. v době kdy jsem ukončila hovor s veterinářem se nebe začalo protrhávat, obloha byla během chvíle jako šmolka a sluníčko začalo krásně svítit.. Když jsme se s Terčou loučili, sluníčko pražilo až k neuvěření..

Když jsme jí dávali kytky na místo odpočinku, všichni psi v okolí vyli (nepamatuju se kdy naposled jsem slyšela u nás psy výt)..pak se opět z ničeho nic zatáhlo a začalo pršet..
V tu chvíli jsem si řekla, že ji Bůh musí milovat, posvítil jí na cestu.

"Na počátku stvořil Bůh člověka. A když ho viděl nedokonalého, dal mu psa." A. Toussenel

Tolik zážitků, tolik smíchu, tolik vzpomínek.. Zajímavé je že pro některé lidi se člověk tolik nenapláče, co pro jednoho psa ..

..JESTLI EXISTUJE NEBE PSÍ, PAK TAM CHCI JÍT.. KDE TY TEĎ JSI..

..s láskou tvoje panička..

image

Tery nás opustila dne 2. září 2010 ( * 27.3.2003 - † 2.9.2010 )