Léto je tady, prázdniny za dveřmi a my jsme pro vás připravili letní limitovanou edici geoboardů. A protože léto nejsou jen jahody, melouny a rajčata, ale i spousta jiných úžasných chutí, inspirovali jsme se převážně jimi.

 

V čem je tato edice jedinečná?

Smíchali jsme barvy, které běžně používáme a nabízíme, čímž vzniklo šest jedinečných odstínů. Geoboard v každé této barvě je pouze jeden jediný a tudíž 100% originál. Sejnou barvu už nemáme a podruhé bychom úplně stejnou už asi nenamíchali.

Máme pro vás a vaše děti tři geoboardy ve standardní velikosti a tři mini geoboardy, které jsou díky své skladnosti ideální pro letní cestování a zabavení dětí třeba ve vlaku nebo za deštivého počasí.

 

Co to vlastně je geoboard?

Geoboard vymyslel egyptský matematik Caleb Gattegno v 50. letech 20. století. Jde o (dřevěnou) desku s kolíky, na které se dají nasazovat gumičky a vytvářet tím různé geometrické tvary, ale i jiné obrázky. Děti si tím zlepšují představivost a také jemnou motoriku.

Má ale i spoustu jiných využití. Geoboard je hračka i didaktická pomůcka zároveň. Díky mnoha různým aktivitám je využitelná pro děti od cca jednoho roku, předškoláky, školáky, ale i pro dospělé. Různé nápady na využití a šablony s obrázky od nás dostanete spolu s geoboardem (u varianty MINI volitelné).

V našem obchůdku najdete geoboardy ve standardní velikosti s 25 kolíky, dále pak jeho MAXI a MINI variantu. Nabízíme i kruhový geoboard, na kterém se dají učit hodiny a zlomky.

 

A jak je to s tou naší letní edicí?

Každý týden vložíme jeden standardní geoboard a jeden mini. Tento týden začínáme dvěma potravinami, bez kterých se neobejde žádná pořádná grilovačka – lilek a hořčice. Příští týden se můžete těšit na báječné osvěžení v podobě limetky a borůvek a jako poslední se představí červená řepa a petrolej, který sice není poživatelný, ale i ten dokáže vykouzlit skvělou letní atmosféru.

 

Lilek neboli baklažán je krásný plod tmavě fialové barvy. Hodně se využívá v jihoevropské kuchyni. Chutná báječně jen tak na grilu, zapečený třeba v musace nebo obalený v těstíčku a osmažený.

    

 

Hořčice je žlutohnědé dochucovadlo, které využijeme hlavně v létě u táboráku. Komu nestačí obyčejná plnotučná, může vyzkoušet kremžskou, která obsahuje více cukru a viditelné stopy rozemletých slupek, nebo pikantní dijonskou.

          

 

Limetka vypadá jako menší citron, ale je zelená. Asi není třeba ji moc představovat. Umíchejte si osvěžující mojito, hoďte si nohy nahoru a prostě relaxujte.

     

 

Borůvky někdo označuje za zázračný všelék a superpotravinu. Nejlepší je vyrazit na tyhle drobné plody rovnou do lesa, natrhat si jich plnou hrst a hned na místě je sníst. Domů pak půjdete s pusou opatlanou stejnou barvou, jako má náš další geoboard.

     

 

Červená řepa je možná trochu opomíjená kořenová zelenina, jejíž šťáva zvládne obarvit spoustu věcí. Netřeba na ni mít averzi ze školních jídelen, protože i řepa chutná báječně, a to čerstvá, naložená i vařená.

     

 

Petrolej může mezi všemi těmi dobrotami vypadat trochu nemístně, ale i ten má své využití třeba jako palivo do přenosných vařičů využívaných při kempování. A co třeba takové večerní posezení pod pergolou nebo na terase? Zhasněte žárovky, zapalte petrolejovou lampu a atmosféra bude dokonalá!

     

 

Líbí se vám nová limitovaná edice a barvy, které jsme namíchali? A jak léto chutná nejlépe vám? Těšíme se na vaše ohlasy a komentáře!