Už jsem se kdysi dávno tady chlubila, že mám zařízenou ložnici ve vintage stylu. A zatoužila jsem po tom, vyzdobit si ji i stylovými obrázky. A protože jsem zdělila po manželově mamince velkou spoustu fotografii z hodně dávné doby. Přemýšlela jsem jak je dostat  na stěnu. Fotky mají malý tvar, takže by na té velké zdi celkem zanikly. A tak mně napadlo fotky naskenovat a vytisknou ve větším formátu. No jo, jenže k takovým starožitným obrázkům se nehodí moderní rámečky. Napadlo mně oběhnout pár starožitnictví, kde bych mohla určitě na zajímavé rámečky natrefit. Ale zrovna jsem neměla štěstí a nesehnala jsem aspoň tři podobné rámečky, tak jak jsem si představovala.  Zabrouzdala jsem tedy ve svých zásobách a tam jsem objevila napnutá šepsovaná plátýnka na rámech, které jsem kdysi koupila (samozřejmě výhodně) v Lidlu. Původně jsem na ně měla jako něco namalovat. Ale znáte to. Času málo, talentu též. Tak až teď na ně došla řada, ale k úplně jinému účelu. Další pomůckou k přenesení obrázků na plátno byly klasické nažehlovací folie na textil. O těch už jsem tady taky kdysi psala. Je to výborná věc. Ne teda zrovna laciná. V balení jsou 4 kusy a stojí cca 250,--. Ale na přenesení čehokoliv kamkoliv nenahraditelná. Aspoň nic podobného neznám. A tady už je návod jak na to.

Budete potřebovat: nažehlovací folie do tiskárny, napnuté plátno na rámu (nemusí být natřen základovou barvou, dokonce bych řekla, že je to lepší) a nebo pokud jste šikovní tak jen malířské plátno, s kterým pak můžete pracovat podle libosti. A samozřejmě fotografie.

 Fotografie jsem oskenovala, vytiskla ve formátu A4 na nažehlovací folie dle návodu, který je k nim přiložen.

Z potištěného listu stáhneme folii a opatrně přiložíme obrázek na vypnuté plátno a přes papír, který je přiložen k balení opatrně nažehlíme žehličkou,  rámeček je třeba něčím podložit, protože se prohýbá. Až folie dobře přilne necháme vychladnout.

Nakonec přelakujeme a je hotovo. Pak už jen pověsit.

No tak snad to není zase taková "kravina"  a někoho třeba inspiruju k vlastní výrobě vánočních dárků a nebo vás napadne ještě lepší využití.