Kukly jsou úžasná věc. Řeší věčný problém s těma malejma nenechavejma neposedama, co na hlavě čepici nesnesou a na šále se pokusí při nejbližší příležitosti oběsit. Konec ztraceným čepicím a omotávání krků. Kukla krásně sedí, kryje hlavu i krk a většina dětí je dobře snáší. Také nejdou tak dobře sundat Smějící se

Ale jak se zorientovat v nabídce? Důležité je, do jakého počasí kuklu potřebujeme.

1) Pokud šajní sluníčko, rádi byste dbali doporučení dermatologů a očních lékařů a clonili dětem oči, ale klobouček letí to 2 vteřin z kočárku, je pro Vás to pravou volbou bambusová kukla.  Bambus je antibakteriální, na omak lehce chladivý, měkký a saje vodu víc než bavlna, proto je vhodný i pro alergiky a osoby s citlivou kůží. Dostupný je jak v přírodní vezri, tak v mnoha krásných barvách. Štítek je měkce vyztužen, velký, krásně cloní oči, ale při usnutí v šátku nebo kočárku netlačí. Po vyprání stačí přežehlit. Ideální volba pro šátkovaná miminka, především při nošení na zádech Mrkající

image

 

2) Pokud se sluníčko schovalo, teploty klesají k 15°C a níž, jsou dobrou volbou bavlněné a nepodšité vlněné kukly.

Bavlněné s reflexním obrázkem pro lepší viditelnost v plískanicích.

image

 

3) Pokud se ochladí ještě víc, sáhněte po vlněné kukle podšité bambusem. Tyto kukly jsou velmi teplé, vyzkoušela jsem je v 20 stupňovém mraze na půlročním dítěti a hlava  byla krásně teplá.  Podšívka z jemného bambusu zabrání "kousání", které citlivým dětem může vadit a odmítají kvůli tomu kukly nosit.

Vlněné kukly můžete mít jednobarevné, dvoubarevné, vyšité bavlnkou nebo velmi nápadné ušaté.

image

image

 

Tak tip máme vybraný a co velikost? Buď můžete objednat kuklu přesně podle obvodu hlavy, pak kukly sedí většinou velmi přesně. Nezapomeňte ale zmínit, pokud Vaše dítě má neobvyklý tvar hlavy (hodně kulatý, protáhlý)!

Druhá možnost je objednat velikost podle věku. Velikost 42 sedí dětem od narození cca do půl roku, 46 od půl roku do cca roku a půl a 52 dětem od cca 1-5 ( a více let).

Vybrali jste? Těším se na Vás v mém kuklovém "království".