Občas je to věda :-)...a protože otázek s nadcházejícím podzimem přibývá, tak jako výrobce sdílím své tipy,  které Vám mohou pomoci se rozhodnout:)

 

Jednovrstvá kukla / čepice ze silného zimního merina:

Dítě ji nosí od prvních chladných rán či večerů. Hlavou uniká nejvíce tepla, proto svým nejmenším dopřejete příjemné zateplení aniž by hrozilo přehřátí, které je běžné u flísových a teplých bavlněných čepic. Mládě ji může nosit celý podzim, zimu i jaro s tím, že když klesne teplota pod bod mrazu, tak mu nasadíte kapucku, případně další čepku. Vlna profoukne, proto když fouká studený silný vítr, tak taktéž nasaďte kapucu, abyste ochránili dětská ouška. 

Je skvělá i na kolo pod helmu. Školkové dítě si ji bez problému zvládne samo nasadit a Vy máte jistotu, že mu na procházce nepolezou uši ven, jako tomu bývá u většiny čepic, když si je děti samy nasadí.

Pokud nebydlíte na vesnici a je pravděpodobné, že dítě s Vámi bude často chodit i po vyhřátých obchodech, dejte přednost jednovrstvé kukle/čepce. Otužování nikdy nikoho nezabilo ;-) !

 

Oboustranná kukla / čepice - gramáž 400g/m2

 

Oboustranná kukla / čepice má opravdu vysokou výhřevnost, ale ani tak nepřichází o své termoregulační schopnosti. Je v ní báječně každému zimomřivému dítku, dětem, která trpí na ouška i všem ostatním, když  se již teplota pohybuje kolem nuly a následně klesá i pod ní.

Této pokrývce hlavy dejte přednost, pokud bydlíte na vesnici a Vaše dítě tráví více času venku, děláte delší výlety do přírody, jezdíte na hory, na lyže a sáně, dítě navštěvuje lesní školku nebo je prostě jen teplomilné  a Vy mu chcete dopřát opravdový teplíčko za všech okolností.

Kuklu i čepku můžete nosit z obou stran, všechny švy jsou pěkně schované a barevná kombinace je jen na Vás.

 

Pokud jste naznali, že by jste potřebovali obě varianty, tak neklesejte na mysli. Kukla i čepka z merina jsou díky neobvyklé pružnosti investice na delší období. Z vlastních zkušeností mohu potvrdit, že ji zejména větší děti od 3/4roku běžně nosí několik podzimů, zim i jar a investovaných peněz určitě nebudete litovat.

Nabídku kukliček a čepic z merina na Fleru neustále doplňuji. Různé varianty jsou nafocené amatérsky i profesionálně a pokud Vás ani tak žádná nezaujala nebo není skladem určitý počet kusů či velikost, tak mi neváhejte napsat .

Pokud řešíte, jakou velikost zvolit, napište mi  - ráda se Vám budu věnovat a na základě mnoha zkušeností, věřím, že poradím dobře.

Kukly, čepice a kulíšky najdete zde:

https://www.fler.cz/zbozi?ucat=352041

a zde:

https://www.fler.cz/zbozi?ucat=419602