Právě se mi poštěstilo navštívit překrásné údolí bosenských pyramid a protože jsem ještě plná dojmů a úžasných zážitků, ráda bych se s vámi podělila alespoň o malý zlomek, zachycený ve fotografiích.

Cestou k pyramidám jsme se nejdříve zastavili u kamenných koulí v Zavidoviči

Něco z pohádkového lesa - místní velmi fotogenické :-) buky...

... nebo třeba maličký doubek

Naše cesta pak pokračovala k tunelům v Ravne (podzemní labyrint, kde je postupně odkrývána spletitá síť chodeb a odhalovány další a další tajemství, vstup je cca 2,5 km od pyramidy Slunce). V celém labyrintu je stálá celoroční teplota 12°Celsia, díky důmyslnému systému chodeb vzduch přirozeně proudí bez jakéhokoliv odvětrávání, není tu žádné negativní záření ani přirozená radioaktivita, plyny... Pobyt zde má velmi příznivý vliv na lidský organismus díky opravdu vysoké koncentraci záporných iontů, které čistí vnitřní prostory od jakýchkoliv bakterií a virů. Elektromagnetická frekvence uvnitř tunelů byla naměřena velmi nízká, 7,83 Hz, což je nejlepší energetické pole pro vše živé, tzv. Schumannova rezonance, a tak dále... Uvnitř tunelů můžou naše buňky zahájit proces samouzdravování. Stěny tunelů tvoří slepenec, který jde volně prsty odebírat, a přesto stěny pevně drží pohromadě už tisíce let! Bylo zde také nalezeno několik funkčních uměle vyrobených několikatunových megalitů z keramiky, na jejich povrchu jsou vyryté znaky, připomínající runy. Na fotografii je přibližně čtyřtunový megalit K1 (K2 má cca 8 tun).

Na vrchol pyramidy Slunce jsme vyšlapali dvakrát, nejdříve výstup noční a pak ještě druhý den ve dne (pro mě tedy byl výstup nejkratší a nejstrmější cestou opravdu překonáním sama sebe a výrazné posunutí vlastních hranic - říkám si, že po tomhle už musím zvládnout opravdu všechno :-)  ) Zachránila nás pak úžasná večerní koupel v termální léčivé vodě... A tady už vidíte pohled na pyramidu Slunce z našeho hotelu - jedná se o nejstarší a nejvyšší pyramidu na světě, její stáří je odhadováno na 29200 let (plus mínus 400 let) s výškou 220 m. Pro srovnání, známá Cheopsova pyramida je stará oficiálně 4500 let a její výška je 147 m. A přestože skeptici stále tvrdí, že se o žádnou pyramidu nejedná a že to celé vzniklo samo od sebe a stvořila to příroda, doktor Osmanagič, který pyramidy objevil, už nasbíral dostatečné množství důkazů, že to prostě pyramidy jsou. Tak například její orientace ke světovým stranám je mnohem přesnější než u zmíněné pyramidy Cheopsovy, vrcholy pyramid Slunce, Měsíce a Draka tvoří rovnostranný trojúhelník atd. Pro úplnost, je zde ještě pyramida Lásky a Země.

Betonové desky na stěnách pyramidy, evidentně uměle vyrobené, z betonu mnohanásobně kvalitnějšího a pevnějšího, než jsme schopni vyrobit dnes - umíte si představit, že by ten dnešní vydržel 29 tisíc let? :-) (stáří bylo určeno podle fosílií nalezených mezi jednotlivými vrstvami betonových desek)

A ještě jeden z pohledů z vrcholu pyramidy Slunce... (už jen to, že vyběhnete nahoru, roztáhnete si plíce a pak ještě koukáte do té zelené nádhery, musí nutně váš zdravotní stav zlepšit :-) ) Z vrcholu pyramidy navíc vychází energetický paprsek o poloměru 4,5 m a frekvenci 28 kHz (vědecky prokázáno). Paprsek je nepřerušovaný a jeho intenzita stoupá s tím, čím více se zvedá a vzdaluje od pyramidy, což popírá známé zákony fyziky. Meditace uvnitř tohoto paprsku je opravdu neskutečným zážitkem.

A nebyla bych to já, abych si nenafotila nějaké ty kytičky :-) Cestou na pyramidu Lásky jsme potkali spoustu lučních orchidejí, které ve své kráse nijak nezaostávají za svými exotickými příbuznými...

... a na samém vrcholu pyramidy Lásky se právě něco klube - copak z toho asi vyleze?

Cestou z pyramidy Lásky dolů se nám náhle v cestě objevila slavobrána, protkaná slunečními paprsky...

Další den nás ještě čekal výstup na Tumulus ve Vrátnici, kde jsou energie opravdu velmi silné (a byl to jeden z nejkrásnějších zážitků zde) a pak na pyramidu Měsíce, který pro mě byl ještě větším překonáním vlastních sil - vylezte na něco tak strmého tou nejkratší cestou v poledne na straně, do které se opírá slunce, když jste ještě navíc limitováni časem, protože nahoře už na vás čeká na stanovenou hodinu připravená hostina :D. Vrcholek této pyramidy vidíte na úvodní fotografii a tady ještě ukázka betonových "teras" na jejích stěnách:

 A pokud ještě někdo stále věří tvrzením, že to vše vytvořila sama příroda bez něčí pomoci (tak například neandrtálců, kteří tady podle toho, co historici tvrdí, žili před třiceti tisíci lety), pak radím, zajeďte se do bosenského Visoka podívat. Mimochodem - doktor Semir Osmanagič, o kterém mainstream píše pouze jako o "amatérském archeologovi" sám o sobě říká: ...  jsem profesorem antropologie na Americké univerzitě v Bosně a Hercegovině. Můj doktorát je zaměřen na mayskou kulturu, a dále jsem členem Ruské akademie přírodních věd v Moskvě. Posledních 25 let zkoumám pyramidy po celém světě: v Hondurasu, Quatemale, Salvadoru, Mexiku, ale taky v Peru, Bolívii, na Kanárských ostrovech, Egyptě, Číně, Súdánu a samozřejmě i Evropy."