Jako dítě jsem milovala časopis Čtyřlístek, koneckonců asi jako většina tehdejších dětí. Není divu, v té době moc jiných atraktivních časopisů nebylo... Tedy přiznám se, že z nostalgie do něj nakouknu občas i teď, kdy už bych toho rozumu měla mít víc :))

 

Kromě ústředních příběhů Fifinky, Myšpulína, Bobíka a Pindi, ze kterých jsou dneska už dokonce známkové celebrity ;) jsem milovala i doplňkové příběhy, třeba Poldu a Oldu nebo ztřeštěného vynálezce pana Semtamťuka. Ale ze všeho nejvíc jsem měla ráda ježka Jožku! Neohrabaného, dobráckého ježurku, který vyváděl všelijaké lumpačiny.

 

I proto jsem ráda, že teď došla řada na ježky. Dnes totiž začíná nová dobročinná akce PRO JEŽKA!

 

 

V této akci s pořadovým číslem osm budeme pomáhat ježčímu útulku paní Zdeny Dvorské z Všeradic u Berouna. Tahle obdivuhodná sedmasedmdesátiletá dáma se stará o ježky už více než čtyřicet let! (Něco více o ní se dozvíte třeba tady.) Má tedy pořádnou dávku zkušeností, ale v poslední době má bohužel taky spoustu starostí s financováním této chvályhodné činnosti. V posledních letech totiž už nedostává na péči o ježky žádné dotace a zvládnout všechno z jednoho důchodu není žádná legrace.

 

 

A proto bychom chtěli s naší troškou přispět i my a prostřednictvím ježčí akce vydělat nějakou tu korunku. Pokud se k nám chcete přidat, budete vítáni. Můžete například do akce věnovat některý svůj výrobek, v tom případě dejte vědět tady pod blogem nebo se ozvěte vnitřní poštou.

 

Dále můžete přispět na péči o ježčí svěřence nákupem z této nabídky. Jen upozorňuji, že jsme teprve na začátku a zboží bude přibývat v průběhu celé akce, v předcházející psí akci jsme měli v nabídce kolem 200 ks položek :) Proto stojí za to sledovat nabídku zboží průběžně.

 

 

V případě že by někdo chtěl přispět materiálně, např. granulemi a konzervami pro kočky, psy nebo nákupem piškotů (to všechno ježci spořádají), pak se prosím obraťte na Klababu, která je ve spojení s paní Dvorskou a která je ochotná materiální dary u sebe soustředit a následně dopravit do Všeradic.

 

Pomáhat ježkům může každý z nás taky tím, že jim připravíme vhodné podmínky k životu. Obyčejná hromada listí a větví, kterou necháte někde v rožku zahrady pomůže ježkům lépe přežít zimu. Více tipů jak ježkům pomáhat třeba v tomto článku a další informace o životě ježků ještě v tomto blogu. Pomoci můžete také rozšířením odkazu na naši akci mezi širší veřejnost.

 

 

Více o naší činnosti, jaké akce jsme už pořádali a s jakými výsledky se v případě zájmu dozvíte zde.

Díky za pozornost i za případnou pomoc.

 

Za klub Zvíře v nouzi

Zuzanita