...zrovna třešně zrály, sladký třešně zrály a vlahej vítr vál:-)

Mám ráda tuto písničku od Waldemara Matušky, připomíná mi léto, prázdniny u babičky na Vysočině, kde na její zahradě rostla vysoká třešeň a my si trhali třešně přímo do pusy a zdobili si jimi uši a chlubili se "jedlými náušnicemi":-)

Tyto třešně, ze kterých jsem připravila 4 druhy džemů jsou od nás z Podkrkonoší, jsou to výborné, tmavě vínové třešně, plné šťávy a sladkosti.

4 druhy (uvádějte, prosím, do objednávky, o který druh máte zájem)

1. TŘEŠŇOVÝ DŽEM 280 gr obsahuje kousky třešní, řepný cukr, citrusový pektin a citrónovou šťávu (výborný na čerstvém pečivu, na lívance, palačinky...)

2. TŘEŠŇOVÝ DŽEM S VANILKOU 280 gr obsahuje kousky třešní, řepný cukr, vanilku bourbon, citrusový pektin a citrónovou šťávu (skvěle chutná jako náplň v různých koláčích a metýnkách, na perníku, v mascaropen krémech s piškoty,  v cupcakes, rýžových kaších...)

3. TŘEŠŃOVÝ DŽEM S ČOKOLÁDOU 280 gr obsahuje kousky třešní, řepný cukr, 72% čokoládu s kakaovými boby bez přidaného cukru, citrusový pektin a citrónovou šťávu (nám chutná v tvarohových, jogurtových pohárech, v palačinkách, na lívanečcích, v ovesných či pohankových kaší, jako náplň v buchtách a koláčích...)

4. TŘEŠŇOVÝ DŽEM S CHILLI 280 gr obsahuje kousky třešní, řepný cukr, chilli, citrusový pektin a citrónovou šťávu ( tento džem lehce zapálí na jazyku a zvýrazní chuť např. v palačinkách, na rozpékaných bagetách se sýrem, ladí s grilovanou zeleninou)