Mé civilní jméno je Markéta. Když ale prezentuji své výrobky, představuji se jako Ykam. Ykam je totiž vyjádřením mého kreativního ducha.

image

Tvořit mě baví už od mládí. Od vymalovávání mandal přes drátkování, háčkování a šití jednoduchých tašek jsem nakonec docela dlouhou dobu vydržela u korálek. Vášnivě jsem se učila všemožné techniky a neustále byla fascinována novými, které jsem objevovala. Pak jsem se dostala k fimu. Dnes už bych obecněji řekla k polymerovým hmotám, protože Fimo je jen jedna značka. V našich poměrech je však docela používána jako synonymum všech polymerových hmot, nebudu se tomu označení bránit ani já. Nejdřív jsem mu moc nerozumněla, pak mě naprosto uchvátilo a uchvacuje doteď. Baví mě učit se stále nové techniky a experimentovat s vlastními nápady.

imageimageimage

To, co umím jsem pár let učila dívky (a jednoho chlapce :-)) v rukodělném kroužku. Také předávám své znalosti na kurzech lidem touto tvorbou neposkvrněným, avšak velice motivovaným taje fima odhalit. Ráda bych byla tak dobrá, abych mohla učit i ty ostřílené.

imageimageimage

Můj život se kolem tvorby motá pěkně dlouho. Na konci roku 2012 jsem se dostala ke knížce "Živte se tím, co milujete" a začala jsem přemýšlet nad tím, zda je to skutečně možné. Rozhodla jsem se, že ano. :) Tvoření mi přináší novou energii a radost do života, a to je přesně to, co v životě chci.

imageimageimage

Dovolte mi tedy představit moje nápady a jejich ztvárnění ve výrobcíh. Doufám, že na vás z nich moje radost z tvoření dýchne.

Ykam