Ryba je jedno z nejvíce přizpůsobivých až ovlivnitelných znamení. Volí cestu nejmenšího odporu a nechává se unášet proudem. Jako ryba ve vodě se cítí, když může o někoho pečovat a těšit se na něj. Ryby potřebují volně plout. Jsou velmi citlivé a vnímavé. Reagují na nálady a emoce druhých.

RYBY (Pisces) - 21. února až 20. března

Planeta: Neptun
Živel: Voda
Kameny: achát krajkový, akvamarín, ametyst, fluorit, jaspis, kalcit, labradorit, lapis lazuli, měsíční kámen, nefrit, opál, olivín, rubín, safír, sluneční kámen, turmalín, tyrkys.
Barvy: světle modrá a zelená, indigo, šedá, bílá, béžová, starorůžová

Ze všech znamení zvěrokruhu jsou právě ryby nejvíce nakloněny k duchovnímu světu. Jsou to největší snílci, které jen málokdo chápe a často nerozumí ani ony samy sobě. Jen málokdy se odváží žít tak, jak to cítí. Když nemůžou plout po volném moři, spokojí se s pestrostí daného místa. Nesnesou však stojaté vody. Svět vnímají jako nekonečný oceán.

Ve vztahu jsou upřímné a srdce mají otevřené. City jsou vždy na prvním místě. Na lidech, které milují bývají až závislé.

Negativními vlastnostmi je jejich náladovost, častá proměnlivost a dokážou být i bezohledné.

Ryby se řídí svou intuicí a to platí i v módě. Modernímu stylu nijak nepodléhají. Rády experimentují, zejména s doplňky, kterých mají doma nespočet.

Potěší je kvalitní praktické a osobní dárky. Radost jim udělá i dárek romantický a pokud je chcete opravdu překvapit tak výrazným šperkem.

Nechte se inspirovat klubem "Tipy na dárky..."

 

Pokud vás zajímá i jiné znamení zvěrokruhu, podívejte se  T A D Y.