P

Andělé  mají rozmanitou barvu křídel, blankytně modrou, růžovou, zlatavou, stříbrnou, bílou, podle toho, jak pomáhají blízkým. Neobjevují se jenom v kostelích, jejich přítomnost je rozmanitá.

Možná jsou to křídla nebo osobní Aura, která symbolizuje tyto Anděly. Procházejí kolem nás, baví se s námi, radí nám, když je třeba, procházejí a odcházejí naším životem. Mnohdy jsou tak nenápadní, že je málem přehlédneme. Jeden Anděl odejde do neznáma a zakrátko se objeví nový, jiný Anděl.

Ti Andělé, kteří již odlétli do nebe, létají neviditelní kolem nás a vnímáme je jenom my, protože k nám patří.Vnímáme šustot jejich pastelových křídel, jejich tichý občasný šepot, podobný tichému větru nebo vánku.

Ostatní Andělé, kteří žijí mezi námi i s námi, se ozývají, když s nimi chceme sdílet naši radost, či starost, někdy se ohlásí zcela nečekaně, když s tím nepočítáme. Ale vždy je jejich ohlas důležitý pro nás, většinou nás potěší...

Andělé nepřicházejí jenom o Vánocích. Jsou s námi po celý rok, přestože na sebe neupozorňují. Jsou skromní, nenápadní.

A co vy? Máte také své Anděly?

Dnes jsem dokončila dva Andělíčky, kteří jsou si podobní, jsou to děvčátka, panenky, Hadráčci. Jmenují se Bohdanka a Miládka. Na výšku mají 23 cm, ručky mají sepnuté k motlitbě (dají se i odepnout), na hlavičce Svatozář. Jednoduché Košilky mají na úschovu bonbónů na patentku. Na zádech mají obě Andělíčky křídla vystužená drátkem. Bohdanka tmavovláska má dva culíčky, je to rošťanda, kouká jí to z očí, (zajímá ji hlavně láska...) a má bíláKřídla. Miládka má bílé vlásky spletené do copku a žlutá Křidélka. Miládka se chystá na službu k jedné Babičce, která oslaví v lednu

95.narozeniny. Bude to pro ni dárek. Bohdanka zůstane sama, samotinká. Ale nebude z toho smutná, bude se těšit na příští Vánoce, zatím bude v teploučku doma u Dášuli...Bude se modlit za svoji sestřičku Miládku, aby se jí u Babičky Miládky líbilo a bude na ni vzpomínat...Bohdanka i Miládka jsou závěsné dekorační panenky k Vánocům, jsou lehoučké a usměvavé. Bohužel, časově to nevyšlo, aby byly dány do zboží, jedna je předurčena již jako dáreček k narozeninám jedné hodné babičce Miládce, tak se vám aspoň takovým způsobem dnes představují...Přeji vám spoustu krásných a hodných Andělíčků...Dášuli.