Dovolte mi, abych Vám představila čtveřici kulínů podivných, kteří se znenadání objevili u nás ve skříni a tvrdí, že chtějí ubytovat na skalku nebo do trávníku. Já bydlím v bytě, skalku ani trávník nemaje, sháním pro ně vhodné ubytování.

Kulín Theo, je kulaťoučký a vyvalený. Má modře proužkovaná křidýlka, žlutý zobáček a na výšku měří stejně jako na šířku, tj. 8 cm. I přes svůj robusní vzhled je něžného založení a  potřebuje vlídné zacházení a společnost ostatních kulínů.

Kulín Herbert je dohlížejícím tvorem nad ostatními kulíny. Je rozumný, rozvážný a jeho uši slyší každé šustnutí. Na výšku měří 14 cm a má mírnou nadváhu.

Kulín Cliford je nejrychlejším kulínem v partě. Je z čeledi hrabavců. Inteligence příliš nepobral a tak se řídí heslem, kdo uteče, vyhraje. Nesmí se vylekat, vzal by nohy na ramena a ostatní by ho marně hledali. Jeho výška je 12 cm.

Nejdrobnější z kulínů, 7 cm vysoký Orwel, je kulín zpěvný. Touží dostat se do opery, ale pro jeho malý vzrůst ho nechtějí přijmout (prý by nebyl na jevišti vidět). To ho však neodrazuje a za měsíčního úplňku pěje své árie o 106. 

Pokud si chcete pořídit kulíny domů, můžete ZDE