Jak jsem snila o tom, že...

Celou dobu, co fotím a vytvářím fotoobrazy, fotokoláže a fotografiky jsem si tak pro sebe snila a představovala si, jak by asi vypadly látky z nich. Několikaletým pátráním a poptáváním jsem konečně mohla svou představu realizovat.

Nechala jsem si zkušebně potisknout jeden blok bavlněné látky a zadala ho k posouzení a zpracování své přítelkyni Radce:  je pečlivá, zkušená, ale také otevřená a kritická. Jaké bylo mé překvapení, když mi postupně sdělovala, že potisk je kvalitní, vydržel beze změny barevnosti vyprání a po razantním vyždímání a usušení se látka srazila jen o 1 mm (na ploše 47 x 47 cm) a dala se vyžehlit dohladka!

Z tého látky vyrobila  úžasný doplněk pro dámy - peněženku:

image

 

Látky vytvářím většinou v sériích, kdy na každém motivu odpovídá barevnost a opakuje se nějaký prvek. Např. u této látkové série se opakuje ve variantách střed květu:

image
image
image

 


Mám připravenu celou barevnou škálu potisků, od světloučkých po výrazné.

image
image
image

 

image
image
image

 

 

Na ukázkách vidíte vždy detail vzoru.  Průměr a velikost základního motivu si určuji sama, při tisku je tento požadavek respektován.

image
image
image
image

 

Jedná se digitální tisk, který umožňuje výrobu malých kolekcí. Základní velikost bloku látky je čtverc 47 cm x 47 cm. Objednat si budete moci i větší rozměry látky v celku, které jsou násobky uvedené jednotky.

image
image
image

 

V motivech se objevují většinou symboly květů, ale vytvořila jsem i ojedinělé solitéry, jako je např. "hadí kůže":

image
image

 

nebo mušličky:

image
image

 

 

Vzory jsou buď jednoduché, na bílém podkladu, nebo plnobarevné.

image
image
image

 

Pokud vás už teď zaujal některý vzor a měli byste zájem o jeho zakoupení (blok 47 x 47 cm/220,-Kč), doba dodání je cca 14 dnů.

image
image

 

Z látky budou zajímavé třeba polštářky, samozřejmě prostírání, ubrousky, ubrusy, ...ale některé si dovedu představit i na sobě:)

image

 

 

Budete-li mít zájem o kvalitní ušití něčeho, dle vašich představ, doporučuji vám obrátit se na obchůdek byRadka.

image
image

 

 

V nejbližčích dnech vložím ověřenou trojici látek (viz první obrázek a výrobek Radky). Mimo to také látky s mými fotografiemi a kolážemi:

image

 

 

Takže v první várce látek v mé nabídce bude těchto šest bloků á 47 x 47 cm. Těším se na vaši návšěvu v mém obchůdku.

 

Marie Maderová